Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μαριχουάνα στις καφετέριες σε Κολοράντο και Ουάσινγκτον

Λίγες ώρες έμειναν για να ανοίξουν τα πρώτα νόμιμα coffee shops στις Η.Π.Α και πιο συγκεκριμένα στις πολιτείες της Ουάσινγκτον και του Κολοράντο.

Τα καταστήματα αυτά... θα μπορούν να πωλούν ελεύθερα μαριχουάνα σε όσους θέλουν να καπνίσουν ένα τσιγάρο μέσα στα καφέ.

Ελπίζοντας να δείξουν το δρόμο και στις υπόλοιπες πολιτείες, οι καλλιεργητές κάνναβης τρίβουν τα χέρια τους καθώς θα μπορούν να πουλούν το προϊόν τους νόμιμα.

Πολλές είναι και οι ταξιδιωτικές εταιρίες που οργανώνουν εκδρομές αναψυχής σε καφέ που θα ανοίξουν στην Ουάσινγκτον και τις πλαγιές του Κολοράντο.

Οι δύο πολιτείες νομιμοποίησαν τη χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς με δημοψήφισμα τον περασμένο Νοέμβριο , αλλά η νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2014.

«Η καινοτομία από μόνη της προσελκύει ανθρώπους από όλες τις πολιτείες», λέει ο Adam Raleigh, πωλητής κάνναβης της εταιρείας Telluride Bud.

«Ξέρω ανθρώπους που έρχονται με το αυτοκίνητο τους από το Τέξας , την Αριζόνα και τη Γιούτα, για να γίνουν μέρος της ιστορίας».

«Τους τελευταίους μήνες, λάμβανα κάθε μέρα από τέσσερα έως έξι email, καθώς και πέντε με δέκα τηλεφωνήματα από ανθρώπους που με ρωτούν λεπτομέρειες σχετικά με το νόμο και την καλύτερη στιγμή για να συνδυάσουν τις διακοπές τους για σκι και τη νομιμοποίηση της κάνναβης», είπε ο Will στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένα άρωμα «coffee shop» στην αμερικανική Δύση

Η κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς είναι ήδη νόμιμη σε 19 πολιτείες της χώρας, ενώ στις περισσότερες από αυτές η κατανάλωση για αναψυχή δεν θεωρείται έγκλημα.

Ωστόσο, το Κολοράντο και η Ουάσιγκτον έχουν κάνει ένα βήμα παραπέρα, καθώς οι τοπικές αρχές θα επιβλέπουν την καλλιέργεια, τη διανομή και την εμπορία της μαριχουάνας.

Η αγορά είναι τεράστια : σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Research ArcView θα υπάρξει αύξηση των πωλήσεων κάνναβης κατά 64 % μέσα στο επόμενο έτος. 

Πρόσκληση για προσοχή

Στο Κολοράντο, διάσημο για τα χιονοδρομικά του κέντρα , οι αρχές έχουν χορηγήσει άδειες σε 348 καταστήματα που θα πωλούν έως και 28 γραμμάρια κάνναβης ανά άτομο που είναι μεγαλύτερος από 21 ετών.

Στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον υποβλήθηκαν 3746 αιτήσεις συμπεριλαμβανομένων 867 καταστημάτων, σύμφωνα με την εφημερίδα Seattle Times.

«Η νομιμοποίηση της κάνναβης είναι ένας σεισμός στην πολιτική του ελέγχου των ναρκωτικών, ίσως πιο σημαντική από το τέλος της ποτοαπαγόρευσης» γράφει η εφημερίδα, αναφερόμενη στα 13 χρόνια (1920-1933) κατά τα οποία το αλκοόλ ήταν απαγορευμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Rachel Gillette , δικηγόρος NORML- Εθνικός Οργανισμός για την μεταρρύθμιση των νόμων γύρω από την κάνναβη- ανέφερε «Αυτή η απόφαση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, φορολογικά έσοδα για το κράτος, μια πρόσθετη τουριστική δραστηριότητα και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας νέας βιομηχανίας στο Κολοράντο».

(Πηγή: Huffingtonpost.fr)