Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μια κακή δουλειά είναι το ίδιο ψυχοφθόρα με την ανεργία

Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, αφού σύγκριναν την ψυχική υγεία περισσότερων από δύο χιλιάδων εθελοντών κατέληξαν στο συμπέρασμα.... ότι το να έχει κανείς μια δουλειά που τον πιέζει και δεν του αρέσει είναι το ίδιο ψυχοφθόρο με την ανεργία. Γι να είναι έγκυρα τα στοιχεία οι μισοί από τους συμμετέχοντες ήταν άνεργοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι σε διάφορα επαγγέλματα. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία λοιπόν, οι υπεύθυνοι παρατήρησαν πως και οι άνεργοι και εκείνοι που δούλευαν σε άσχημες συνθήκες εργασίας αντιμετώπιζαν ψυχικά προβλήματα, όπως το άγχος και η κατάθλιψη στο ίδιο ποσοστό.

Τέτοια αποτελέσματα μας δείχνουν πως τελικά οδηγούν το να έχεις δουλειά δν είναι ένα γεγονός που από μόνο του κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους παρόλο που προσφέρει ένα εισόδημα, απαραίτητο για την επιβίωση. Σημασία έχει αυτό που κάνουμε να μας ευχαριστεί για να μην πάθουμε ζημιά στη ψυχική μας υγεία.

Το να μπορείς να επιλέξεις τη δουλειά των ονείρων σου είναι βέβαια πολυτέλεια στις μέρες μας με την τόση ανεργία, αλλά τουλάχιστον μπορείς να προσπαθήσεις να βελτιώσεις τις τυχόν κακές συνθήκες της τωρινής σου δουλειάς για να μην αρρωστήσεις. Καλό θα ήταν και οι εργοδότες να νοιάζονται περισσότερο γι το πώς νιώθουν οι υπάλληλοι τους και να σκεφτούν πως πιο ευχαριστημένοι υπάλληλοι είναι φυσικά και πιο παραγωγικοί.