Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Δικηγόρος παραπέμπεται σε δίκη για απάτη

Δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη παραπέμπεται να δικαστεί για απάτη στο Κακουργιοδικείο. Σύμφωνα με βούλευμα του Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης φέρεται να εξαπάτησε πρώην στρατιωτικό (ΕΠΟΠ), που αποστρατεύτηκε ύστερα από ...σοβαρό τροχαίο ατύχημα που υπέστη, υποσχόμενος ότι θα τον επαναφέρει στη θέση του, όπως κι ότι θα πετύχει χρηματική αποζημίωση για όσο διάστημα παραμένει εκτός Στρατεύματος.

Επί τρία χρόνια, από το 2008 έως το 2011, κατηγορείται ότι απέσπασε ως αμοιβή 33.580 ευρώ μέχρι που ο άλλοτε δεκανέας του Πεζικού ανακάλυψε ότι είχε πέσει θύμα απάτης. Αυτό που κίνησε τις υποψίες του ήταν οι δικαιολογίες που επιστρατεύονταν ο κατηγορούμενός για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση στην πρόοδο της υπόθεσης. Έτσι, κατά το βούλευμα, ο κατηγορούμενος επικαλείτο άλλοτε τον «κυβερνητικό ανασχηματισμό», άλλοτε τις «διαδηλώσεις στην Αθήνα» και άλλοτε «επισκέψεις ξένων αξιωματούχων».

Τελικά, το θύμα μετέβη στο ΣτΕ, όπου διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κάποια προσφυγή ή δικογραφία που να συνδέεται με το πρόσωπό του.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για την υπόθεση σε ανακριτή και αφέθηκε υπό όρους ελεύθερος. Επειδή όμως δεν κατέβαλε την επιβληθείσα χρηματική εγγύηση συνελήφθη εκ νέου και κρατείται στο Α.Τ. Λαγκαδά.