Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Εκδήλωση της «κίνησης των 58» με Βενιζέλο, Σημίτη και Πικραμμένο

Με τη συμμετοχή δύο πρώην πρωθυπουργών, των κκ Σημίτη και Πικραμμένου, καθώς και Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα η εκδήλωση της λεγόμενης «Κίνησης των 58», με βασικό ομιλητή τον καθηγητή ...κ. Γιάννη Βούλγαρη. 

Η εκδήλωση έχει το εξής θέμα: «Για την προοδευτική ανασυγκρότηση της Ελλάδας – Για τη δημοκρατική αλλαγή της Ευρώπης» και εκτός του κ. Βούλγαρη, παρεμβάσεις θα κάνουν οι κκ Παρασκευάς Αυγερινός, Γιάννης Μπέζος, Πασχάλης Αγανίδης και η κυρία Χαριτίνη Καρακωστάκη.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο την συγκεκριμένη εκδήλωση και ήδη υπάρχει κινητοποίηση ούτως ώστε να συγκεντρωθεί ο μεγαλύτερος αριθμός παρευρισκομένων. Εκεί θα παραβρεθούν στελέχη του κόμματος, ενώ δεν αποκλείεται να είναι σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα, πλην του κ. Παπανδρέου. Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την «Κίνηση των 58» και μέσα από αυτή την πρωτοβουλία βλέπει μια προσπάθεια ανασύστασης του λεγόμενου χώρους της Κεντροαριστεράς. Από καιρό άλλωστε έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις προσωπικότητες και τις λοιπές Κινήσεις που ανήκουν στον συγκεκριμένο χώρο, με την προοπτική της κοινής καθόδου στις επικείμενες ευρωεκλογές. 

Η συγκεκριμένη συζήτηση ξεκίνησε αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου όταν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί με τον κ. Φώτη Κουβέλη συμμετείχαν στην κυβέρνηση Σαμαρά. Τότε τις πρωτοβουλίες είχε αναλάβει ο κ. Νίκος Μπίστης, ο οποίος ήταν επικεφαλής της επιτροπής διεύρυνσης της Δημοκρατικής Αριστεράς. Πολύ γρήγορα όμως υπήρξαν αντιδράσεις στην Αγίου Κωνσταντίνου και ο κ. Κουβέλης «έβαλε πάγο» στον κ. Μπίστη με αποτέλεσμα την διάρρηξη των σχέσεών τους. Ο κ. Μπίστης ευρισκόμενος σε συνεχή επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη συνέχισε να συνομιλεί με προσωπικότητες του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου με αποτέλεσμα το γνωστό κείμενο των «58» πριν από μερικές εβδομάδες.

Παρά την κινητοποίηση, ακόμα και ανθρώπων δίπλα στον κ. Κουβέλη, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν φαίνεται πρόθυμος να συμμετέχει προς το παρόν, στις συγκεκριμένες διεργασίες. Οι σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο δεν έχουν εξομαλυνθεί, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Παράγοντες από την Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζουν πως δεν έχει υπάρξει καμία επαφή των δύο ανδρών. Αντίθετα στην τελική πορεία συγκρότησης συνασπισμού κομμάτων βρίσκεται ο κ. Κουβέλης μαζί με τον πρόεδρο της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς, πάντως, αναμένεται συμμετοχή στην εκδήλωση των «58». Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κ. Σπύρος Λυκούδης τελικά δεν θα παραστεί, παρά τις έντονες πιέσεις που έχει δεχτεί από μέλη του κόμματος, τα οποία βλέπουν με συμπάθεια την πρωτοβουλία. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λυκούδης διευκρίνιζε πως αντιμετωπίζει με θέρμη την πρωτοβουλία, όμως προτιμά να μην συμμετέχει, λίγες ημέρες πριν το συνέδριο του κόμματος.