Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ποιος είναι ο 38χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας που έγινε ηγέτης της ιταλικής κεντροαριστεράς

Με ποσοστό που αγγίζει το 68% ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι, εξελέγη νέος γενικός γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, κατατροπώνοντας...
τους αντιπάλους του, κάτι που τον αναδεικνύει και επισήμως τον πλέον κατάλληλο για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο ανερχόμενος αστέρας της κεντροαριστεράς, ο 38χρονος Ρέντσι, ανεδείχθη με άνεση νικητής στις εσωκομματικές εκλογές, του Δημοκρατικού Κόμματος, συγκεντρώνοντας περίπου 68% με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων.

Δεύτερος και...καταϊδρωμένος έρχεται ο Τζιάνι Κουπερλο, ο οποίος κινείται στο 18% και τρίτος ο Πίπο Τσιβάτι με 13,4%.

Όπως είπε ο ίδιος ο Ρέντσι, στις κάλπες προσήλθαν, 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, προσέλευση πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Ο δημοφιλής δήμαρχος της Φλωρεντίας, προβάλλεται ως μεταρρυθμιστής και ως μια αναγκαία αλλαγή φρουράς στην ιταλική πολιτική σκηνή, που έχει ανάγκη από «νέο αίμα».

«Οι σημερινές ανοικτές εκλογές απέδειξαν ότι στην πολιτική δεν είμαστε όλοι ίδιοι», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.

«Θέλουμε, η Ιταλία, να μπορέσει να ξαναρχίσει να τρέχει. Να σταματήσει να είναι η ωραία κοιμωμένη της Ευρώπης», τόνισε ο 38χρονος νέος επικεφαλής της μεγαλύτερης δύναμης της ιταλικής κεντροαριστεράς και δήμαρχος της Φλωρεντίας.

Ο Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα ζητήσει την περικοπή των δημοσίων δαπανών για την κάλυψη των εξόδων των κομμάτων και του όλου πολιτικού συστήματος κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να ξεπερασθεί ο ταυτίσιμος ρόλος της ιταλικής βουλής και γερουσίας.

«Αφήσαμε την Ευρώπη στα χέρια γραφειοκρατών που είναι ικανοί, συνήθως, να μας δείχνουν πολύ καλά τις διαφάνειές τους, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι πίσω από τα νούμερα υπάρχουν άνθρωποι», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

Ο νέος γραμματέας των «Δημοκρατικών», απευθυνόμενος σε μεγάλο αριθμό υποστηρικτών του, σε θέατρο της Φλωρεντίας, αναφέρθηκε, επίσης, στους μετανάστες της Λαμπεντούζα, στα δεκαεπτά θύματα των νεροποντών της Σαρδηνίας, στα δικαιώματα των Ιταλών και ξένων εργαζομένων που συχνά δεν τυγχάνουν σεβασμού.

«Ξεκινάμε μια νέα πορεία. Η γενιά που ήταν στο γυμνάσιο όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου, αναλαμβάνει το πηδάλιο. Θα ζητήσουμε την βοήθεια των γηραιότερων, αλλά η ευθύνη, τώρα, είναι δική μας» ολοκλήρωσε ο νέος γραμματέας των «Δημοκρατικών».

epikaira.gr