Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τα 10 top ψέματα σε μία σχέση

Μερικές φορές, είναι απλά αυτό που θέλουμε να ακούσουμε Κι ας ορκιζόμαστε όλοι ότι αυτό που θέλουμε να ξέρουμε είναι η απόλυτη αλήθεια και τίποτα λιγότερο από αυτή.

Για να σας βοηθήσουμε...
να αναθεωρήσετε αυτήν την τελευταία άποψη, ιδού τα δημοφιλέστερα ψέματα που λέμε –σχεδόν– όλοι και οι καταστροφικές αλήθειες πίσω τους. Μαζί με τον αντίστοιχο ανιχνευτή, για τους αμετανόητους.

Ψέμα 1: Δεν είχα σήμα/ μπαταρία Στάδιο σχέσης: Οποιοδήποτε, με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης προς το τέλος.

Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Ήμουν με τον/ την πρώην μου. Έπινα σφηνάκια με τον/ την υποψήφιο-α αντικαταστάτη σου. Ξέχασα ότι είχαμε κανονίσει να βρεθούμε. Βαριόμουν να σου μιλήσω. Έλιωνα στο Pro και τις μπύρες με τα παιδιά και ήξερα ότι θα γκρίνιαζες.

Ανιχνευτής αλήθειας: Δεν υπάρχει. Με τη μοναδική εξαίρεση κάποιου που έχει χαθεί στη ζούγκλα του Αμαζονίου ή στους πάγους της Σιβηρίας, όποιος θέλει να επικοινωνήσει βρίσκει τρόπο. Ακόμα κι αν δεν έχει σήμα ή/και μπαταρία.

Ψέμα 2: Δε συνηθίζω να το κάνω αυτό Παραλλαγή: Πρώτη φορά το κάνω αυτό

Στάδιο σχέσης: Αρχικό. Πολύ αρχικό.

Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Γυρίζω από το μπαρ κάθε βράδυ με διαφορετική παρέα. Το έκανα με άλλους-ες τρεις πριν από εσένα –που βασικά το έκαναν καλύτερα. Προσπαθώ να σε ρίξω με την πλέον κλασική, πολυφορεμένη ατάκα που υποτίθεται ότι θα σε κάνει να νιώσεις μοναδικός-ή.

Ανιχνευτής αλήθειας: Καθότι η συγκεκριμένη φράση προηγείται συνήθως της πρώτης σεξουαλικής συνεύρεσης, το αν πρόκειται περί ψέματος αποδεικνύεται στην πράξη –κατά την οποία σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με την αποκάλυψη της αλήθειας.

Ψέμα 3: Εμένα μ’ αρέσεις όπως κι αν είσαιΠαραλλαγές: Όχι, δεν έχεις παχύνει. Ό,τι και αν φορέσεις σου πάει. Τα ψωμάκια σου είναι σέξι. Και λοιπά.

Στάδιο σχέσης: Εκείνο κατά το οποίο αρχίζεις να παχαίνεις. Περί τον δεύτερο χρόνο.

Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Από τότε που σε γνώρισα έχεις πάρει δέκα κιλά. Αυτό που φοράς σε παχαίνει. Εμένα μ’ αρέσεις όπως κι αν είσαι –κι ακόμα περισσότερο μου αρέσει το γεγονός ότι έτσι όπως έχεις γίνει δεν αρέσεις σε κανέναν άλλο. Ό,τι και αν φορέσεις το ίδιο μου κάνει –έχεις σταματήσει να μου αρέσεις.

Ανιχνευτής αλήθειας: Η ζυγαριά, για το αν έχετε παχύνει. Η συχνότητα/ ποιότητα/ διάρκεια του σεξ, για το αν συνεχίζετε να του/ της αρέσετε.

Ψέμα 4: Οι φίλοι-ες σου είναι πολύ συμπαθητικοίΣτάδιο σχέσης: Αρχικό

Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Οι φίλοι σου είναι βαρετοί/ αντιπαθητικοί/ εκνευριστικοί. Οι φίλοι-ες σου [του αντίθετου από το δικό μου φύλου] είναι απίστευτα σέξι/ πρωταγωνιστούν στις ερωτικές μου φαντασιώσεις/ θα μπορούσαν να συμμετέχουν στα ερωτικά μας παιχνίδια, αν δεν έχεις αντίρρηση.

Ανιχνευτής αλήθειας: Ο χρόνος. Οι καυγάδες που θα ακολουθήσουν για το με ποιου την παρέα θα βγείτε. Το ανεπαίσθητο φλερτ που θα διαισθανθείτε περισσότερο, παρά θα παρατηρήσετε, με την πάροδό του.

Ψέμα 5: Έχω πονοκέφαλοΣτάδιο σχέσης: Προχωρημένο, ή/και προς το τέλος

Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Δεν έχω διάθεση για σεξ –μαζί σου. Δε θέλω να συνεχίσω τη συζήτηση. Βαριέμαι να σου μιλήσω.

Ανιχνευτής αλήθειας: Το παλιό, καλό, εγγυημένο Depon.

Ψέμα 6: Είσαι ο καλύτερος/η καλύτερη που είχα ποτέΣτάδιο σχέσης: Αρχικό

Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Σίγουρα είσαι καλύτερος από τον Τάκη/ τη Ρούλα αλλά μπροστά στον Σάκη/ τη Σούλα δεν πιάνεις μία. Γενικώς μ’ αρέσεις, οπότε λέω και καμιά καλή κουβέντα μήπως τονώνοντας την αυτοπεποίθησή σου αυξήσουμε και τις επιδόσεις.

Ανιχνευτής αλήθειας: Δεν υπάρχει. Και δεν τον χρειάζεστε. Αν δεν είστε, θα θέλατε πραγματικά να το ξέρετε;

Ψέμα 7: Δε σκέφτομαι καθόλου τον γάμοΠαραλλαγές: Δε θέλω να παντρευτώ. Είμαι κατά του γάμου.

Στάδιο σχέσης: Εξαρτάται από τη σχέση. Εκείνο κατά το οποίο πέφτει η συζήτηση περί γάμου στο τραπέζι.

Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Μεγάλωσα με το όνειρο να κάνω οικογένεια, αλλά δε θέλω να σε τρομάξω. Αγοράζω το “Marriage” και το κρύβω κάτω από το στρώμα του κρεβατιού. Θέλω να το προτείνεις εσύ –και να νομίζεις ότι δε θα το σκεφτόμουν με κανέναν άλλο.

Ανιχνευτής αλήθειας: Οι άλλοι γάμοι, και η συμπεριφορά του/ της σε αυτούς. Αν βουρκώνει/ χαμογελά συγκινημένος-η/ χαίρεται υπερβολικά, μάλλον δε διαφωνεί με την ιδέα.

Ψέμα 8: Κι εγώ αυτό σκεφτόμουνΠαραλλαγές: Διάβασες τη σκέψη μου. Είναι απίστευτο πόσο ταυτίζονται οι απόψεις μας. Κι εγώ τρελαίνομαι για ψαροντούφεκο/ πατινάζ στον πάγο/ gourmet μαγειρική.

Στάδιο σχέσης: Αρχικό

Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Θέλω να πιστεύεις ότι έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, για να έχω μια ελπίδα παραπάνω. Έχω πείσει τον εαυτό μου ότι ταιριάζουμε, οπότε λέω να πείσω κι εσένα.

Ανιχνευτής αλήθειας: Ο χρόνος. Κανείς δεν άντεξε το ψαροντούφεκο και το πατινάζ στον πάγο για περισσότερο από τους δύο πρώτους μήνες της σχέσης.

Ψέμα 9: Χρειάζομαι λίγο χώροΠαραλλαγές: Χρειάζομαι χρόνο. Δεν είμαι σε φάση για σχέση. Θέλω να μείνω λίγο μόνος/ μόνη να σκεφτώ τι θέλω.

Στάδιο σχέσης: Λίγο μετά το αρχικό

Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Δεν είμαι σε φάση για σχέση –μαζί σου. Δε μου αρέσεις όσο νόμιζα αρχικά. Λέω να τα ξαναβρώ με τον/ την πρώην μου. Θέλω να πηγαίνω και με άλλους/ άλλες.

Ανιχνευτής αλήθειας: Δε χρειάζεται. Πρόκειται σίγουρα για ψέμα.

Ψέμα 10: Δεν είναι αυτό που νομίζειςΣτάδιο σχέσης: Οποιοδήποτε

Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις.

Ανιχνευτής αλήθειας: Δεν χρειάζεται. Από την πρώτη σχέση που σύναψε ο άνθρωπος των σπηλαίων μέχρι σήμερα, η φράση αυτή δεν έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί με την κυριολεκτική της έννοια.