Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Νέο υβριδικό Golf με χαμηλές εκπομπές ρύπων

Μετά τα BlueMotion και e-Golf ο όμιλος της Volkswagen σκέφτεται να διευρύνει την γκάμα του μικρομεσαίου της μοντέλου με μία οικολογική έκδοση που θα φέρει την κωδική ονομασία TwinDrive BlueMotion.

Ουσιαστικά πρόκειται για... μία υβριδική εκδοχή του Golf αφού θα συνδυάζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 150 ίππων (η συνδυαστική ισχύ του μοντέλου θα υπερβαίνει τους 200 ίππους).

Πιο συγκεκριμένα τώρα, το υβριδικό Golf θα μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 80 χιλιόμετρα, ενώ -στην ίδια λειτουργία- θα έχει μέγιστη ταχύτητα τα 130 χλμ./ώρα.

Από την άλλη, όταν θα τροφοδοτείται και από τους δύο κινητήρες το εν λόγω Golf θα μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 210 χλμ./ώρα και θα ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ.ώρα σε 7,6 δλ.


Παράλληλα, το συγκεκριμένο μοντέλο θα έχει πολύ χαμηλή μέση κατανάλωση, μόλις 1,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 θα περιορίζονται στα 35 γρ./χλμ.

Τέλος, το Golf VII TwinDrive BlueMotion θα είναι υβριδικό plug-in (θα φορτίζεται δηλαδή και μέσω πρίζας), ενώ προβλέπεται να λανσαριστεί το ερχόμενο έτος. Επίσης, η τιμή του αναμένεται να είναι στα περίπου 36.000 ευρώ (Γερμανία).

Πηγή: autotriti.gr