Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Εξετάσεις DNA: Η Μαρία δεν είναι το παιδί του ζευγαριού από τη Θεσσαλονίκη

Οι εξετάσεις DNA, που ζήτησε ζευγάρι Ελληνοουκρανών από τη Θεσσαλονίκη, έδειξαν ότι η μικρή Μαρία, που βρέθηκε σε καταυλισμό ρομά, δεν είναι το παιδί τους.

Το εν λόγω ζευγάρι έφερε το 2009 στον κόσμο ένα κοριτσάκι στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. 

Σύμφωνα με ...όσα υποστήριξαν, οι γιατροί τους είπαν τότε, πως το παιδί γεννήθηκε νεκρό και το έθαψαν.

Το ζευγάρι μη μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί, ζήτησε να γίνει εκταφή για να δουν το παιδί τους. Τότε βρέθηκαν μπροστά σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη. Το φέρετρο ήταν άδειο.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το παιδί τους έπεσε θύμα κυκλώματος αρπαγής βρεφών και τώρα ζητούν να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσής τους.

Μάλιστα ο πατέρας, που δεν αντίκρισε ποτέ το παιδί του ούτε ζωντανό, ούτε νεκρό όπως του είχαν πει ότι είναι, πήγε στην αστυνομία και ζήτησε να γίνει ξανά τεστ DNA για να διαπιστωθεί αν η μικρή Μαρία είναι το δικό του παιδί.

Από τους δύο γονείς, ελήφθη γενετικό υλικό και αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει κληρονομική συμβατότητα με τη μικρή Μαρία

Εντείνονται οι έρευνες. Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζευγαριού ρομά

Τη Δευτέρα θα δημοσιοποιηθούν από την ΕΛ.ΑΣ. οι φωτογραφίες των δύο αθίγγανων που παρουσιάζονταν ως γονείς της 5χρονης Μαρίας.

Η δημοσιοποίηση γίνεται κατόπιν εντολής εισαγγελέα, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση εντοπισμού της ταυτότητας της μικρούλας που βρέθηκε σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Αμείωτο εξακολουθεί να παραμένει και το διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ αναμένονται στη Λάρισα και συνεργεία ξένων μέσων ενημέρωσης. Οι κλήσεις τόσο προς την Αστυνομία της Λάρισας όσο και προς το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου φιλοξενείται η μικρή, συνεχίζονται επίσης με αμείωτο ρυθμό από ενδιαφερόμενους για την ταυτότητα του παιδιού.

Η αστυνομία συνεχίζει μεθοδικά τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών.

Εκτός από τη διεθνή κινητοποίηση, οι αστυνομικές Αρχές σε συνεργασία με υγειονομικές Αρχές ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες για εμπόριο παιδιών. Θα ερευνήσουν πιστοποιητικά και έγγραφα ώστε να διαπιστωθεί η εγκυρότητά τους, ενώ οι ύποπτες υποθέσεις θα ελεγχθούν εξονυχιστικά.

Τέλος, έχει σταλεί επείγον σήμα στην Interpol στο πλαίσιο συνεργασίας με τις βαλκανικές χώρες, προκειμένου η έρευνα να επεκταθεί. Εξάλλου, έχουν σταλεί τα στοιχεία του παιδιού ώστε και μέσω δημοτολογίων θα ψάξουν να βρουν τους βιολογικούς γονείς.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος τα μέλη του οποίου φέρνουν στην Ελλάδα έγκυες γυναίκες από τη Βουλγαρία για να γεννήσουν εδώ και στη συνέχεια τους πάρουν τα παιδιά για να τα πουλήσουν. Έρευνες θα γίνουν και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας.