Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Βέλγιο: Θεαματική αύξηση των υποθέσεων εθελοντικής ευθανασίας

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος με εθελοντική ευθανασία γίνεται ολοένα και δημοφιλέστερος στη χώρα, όπου τέτοιες υποθέσεις αυξήθηκαν κατά ένα τέταρτο σε ένα μόνο χρόνο περίπου.

Τη θεαματική αύξηση των υποθέσεων ...εθελοντικής ευθανασίας στο Βέλγιο καταδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία με αφορμή και την εθελοντική ευθανασία ενός τρανσέξουαλ, του Nathan Verhelst, 44 ετών (πρώην Nancy Verhelst).

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος με εθελοντική ευθανασία γίνεται ολοένα και δημοφιλέστερος στη χώρα, όπου τέτοιες υποθέσεις αυξήθηκαν κατά ένα τέταρτο σε ένα μόνο χρόνο περίπου. Το 2011, 1.133 άνθρωποι επέλεξαν να πεθάνουν με αυτόν τον τρόπο, σε σύγκριση με 1.432 το 2012, αναλογώντας περίπου σε έναν στους 50 θανάτους στο μικρό ευρωπαϊκό έθνος το συγκεκριμένο έτος.

Ο Nathan Verhelst, 44 ετών, απεβίωσε τη Δευτέρα το απόγευμα με τη μέθοδο της εθελοντικής ευθανασίας (νόμιμη υπό προϋποθέσεις στο Βέλγιο), με την αιτιολογία της “αφόρητης ψυχολογικής δοκιμασίας”.

Λίγο πριν πεθάνει, είπε στη βελγική εφημερίδα Het Laatse Nieuws: “Ήμουν έτοιμος να γιορτάσω τη νέα γέννηση μου. Αλλά όταν κοίταξα στον καθρέφτη, αηδίασα με τον εαυτό μου”.

Η ευθανασία διεξήχθη από τον Wim Distelmans, έναν ογκολόγο ο οποίος πέρυσι έκανε θανατηφόρες ενέσεις στους δίδυμους αδελφούς Marc και Eddy Verbessem.

Οι αδελφοί είχαν γεννηθεί κωφοί, και ζήτησαν να υποβληθούν σε ευθανασία αφότου ανακάλυψαν ότι θα μπορούσαν και οι δύο να χάσουν την όραση τους, γεγονός που τους τρομοκράτησε, καθώς ήταν πιθανό να μην ήταν πια σε θέση να επικοινωνούν μεταξύ τους. Ο Distelmans παρενέβη αφότου το τοπικό νοσοκομείο αρνήθηκε να τους βοηθήσει.