Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Χιλιάδες τουρίστες έφαγαν “πόρτα” στο Άγαλμα της Ελευθερίας!

Οργή, απογοήτευση, θλίψη: οι τουρίστες που επιχείρησαν να επισκεφθούν σήμερα το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη βρήκαν κλειστό το σύμβολο των ΗΠΑ που έπεσε και αυτό θύμα του κλεισίματος πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών, λόγω της αδυναμίας του Κογκρέσου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Το νησάκι Λίμπερτι... όπου βρίσκεται το άγαλμα, το οποίο ανήκει στα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ, θα παραμείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δεκάδες υπάλληλοι κρουαζιερόπλοιων κινητοποιήθηκαν για να ενημερώσουν, με ατελείωτη υπομονή και σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να δει από κοντά το άγαλμα.

“Δεν έχει άγαλμα σήμερα, κανείς δεν πάει στο νησί. Η κυβέρνηση έκλεισε. Αλλά μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στον κόλπο και θα δείτε από μακριά το Άγαλμα της Ελευθερίας, τη γέφυρα του Μπρούκλιν, το Σημείο Μηδέν…”, εξηγούσε ο Μπράιν Φάχι, υπάλληλος της εταιρείας Statue Cruises που μεταφέρει τους τουρίστες στο νησί.

Τριγύρω είχαν στηθεί μεγάλα πανό που επαναλάμβαναν τις ίδιες πληροφορίες. “Η κυβέρνηση έκλεισε προσωρινά το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Έλις Άιλαντ. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια βόλτα διάρκειας μιας ώρας με τα σκάφη μας”, στον κόλπο της Νέας Υόρκης.

“Έφτασα χθες από το Σιάτλ. Αγόρασα το εισιτήριό μου (για το Λίμπερτι) χθες μέσω του διαδικτύου. Θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει τον κόσμο, να σταματήσουν τις πωλήσεις” διαμαρτυρήθηκε ένας 26χρονος Ινδός που παραδέχτηκε ότι “δεν έχει ιδέα” για τους πολιτικούς λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο.

Ο Στέφαν Νόιχαους, ένας συνταξιούχος από το Βερολίνο, απογοητεύτηκε αλλά φιλοσόφησε ταυτόχρονα την κατάσταση και άρχισε να αναζητεί στον μικρό τουριστικό οδηγό του ένα άλλο αξιοθέατο για να περάσει την ημέρα του. “Είχα κάνει κράτηση για να ανέβω επάνω (στο άγαλμα). Τώρα έχασα την κράτηση και δεν υπάρχει διαθέσιμη ημερομηνία πριν από τον Νοέμβριο. Θύμωσα, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι υπάλληλοι που δεν έχουν πλέον δουλειά, όχι εμείς”, πρόσθεσε.

Μια γυναίκα από την Αριζόνα που σχεδίαζε την επίσκεψη στη Νέα Υόρκη επί έξι μήνες δάκρυσε αντιλαμβανόμενη την κατάσταση. “Το Άγαλμα της Ελευθερίας είναι το σύμβολο της Αμερικής. Συμβολίζει την ελευθερία, τη δυνατότητα να βρεις δουλειά, μια κυβέρνηση στην οποία να έχεις εμπιστοσύνη”, είπε.

Όσο περνούσαν οι ώρες ο αριθμός των τουριστών που συγκεντρώνονταν στην προβλήτα του Μπάτερι Παρκ, στο νότιο Μανχάταν, αυξανόταν. Ο Φάχεϊ εξήγησε ότι κατά μέσο όρο το νησάκι Λίμπερτι δέχεται καθημερινά 8.000 τουρίστες.

Κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξει και πάλι για το κοινό το Άγαλμα της Ελευθερίας.