Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Θερμή» υποδοχή στον Άδωνι ετοιμάζουν στο «Μεταξά»

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί τους εργαζομένους, αλλά και τους ασθενείς του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά», το σωματείο εργαζομένων, το πρωί της Τετάρτης, στις 10.30, προκειμένου να υποδεχθούν τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας έχει ...κληθεί, όπως και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, να τιμήσουν με την παρουσία τους μια πολύ σημαντική στιγμή στη λειτουργία του νοσοκομείου: την εγκατάσταση συστήματος αναίμακτης στερεοτακτικής βιοψίας βλαβών μαστού (B.L.E.S).

Πρόκειται για ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας, που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη διάγνωση της πάθησης στις γυναίκες. Το καινοτόμο σύστημα βιοψίας είναι δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». 

Οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι δεν είναι αντίθετοι στη λειτουργία του νέου συστήματος, αλλά επισημαίνουν ότι «αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των καρκινοπαθών μεγάλου μέρους της Αττικής, της Νοτίου Ελλάδας και των νησιών βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και οι ασθενείς περιμένουν δύο-τρεις μήνες για τη θεραπεία τους».

Επίσης, αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και υλικοτεχνική υποδομή και τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, υπηρετούν 225 νοσηλευτές ενώ ο οργανισμός του νοσοκομείου προβλέπει 328. Από τους 156 επιμελητές ΕΣΥ που προβλέπονται στον οργανισμό υπηρετούν μόνο 96 και ταυτόχρονα υπάρχουν κλινικές χωρίς ειδικευόμενους.

Η ίδια εικόνα παρατηρείται και στο ΥΕ προσωπικό, όπου εργάζονται μόλις 55 εργαζόμενοι, ενώ προβλέπονται 100, αλλά και στο διοικητικό προσωπικό, όπου εργάζονται 228, ενώ προβλέπονται 311.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καταλήγουν, αδιαφορώντας για τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών, έχει εγκρίνει νέο οργανισμό, όπου από τις 1.057 θέσεις που προβλέπονταν, παρέμειναν μόνο οι 799, καταργεί δηλαδή 258 θέσεις υγειονομικών.