Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα το θέμα της μεταφοράς μαθητών

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ζητώντας τη διερεύνηση ευθυνών εκ μέρους των μεταφορέων για το ενδεχόμενο διακινδύνευσης της ασφάλειας των μαθητών.

Αφορμή στάθηκαν... τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφηκαν κατά τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα της πόλης. Συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης και ο σύλλογος γονέων είχν κρούσει καμπανάκι κινδύνου για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, που μεταφέρονται στα σχολεία ακόμα και με αγροτικά οχήματα.

Ο Υπουργός καταγγέλλει την τακτική της επιλεκτικής εκτέλεσης δρομολογίων από ορισμένους μεταφορείς, οι οποίοι αρνούνται την πραγματοποίηση άλλων δρομολογίων, αν και αυτά έχουν ήδη παραταθεί δια νόμου για το τρέχον σχολικό έτος, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης προς την πολιτεία την ασφάλεια ανήλικων παιδιών.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα επιλύθηκε σήμερα με την υπογραφή ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.