Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

Μάχη με το χρόνο θα δώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών αν θέλει πραγματικά να αλλάξει ο τρόπος καταβολής του επιδόματος θέρμανσης.

Δεκαπέντε ημέρες ...
πριν ξεκινήσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης με τον υψηλό φόρο κατανάλωσης, τα νοικοκυριά δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν να βάλουν περισσότερο επιδοτούμενο πετρέλαιο σε σύγκριση με πέρυσι, αν θα λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί ή αν θα το λάβουν σε δύο δόσεις.

Τα αγκάθια στην οποιαδήποτε αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος πολλά με βασικότερο το θέμα της διαδικασίας καταβολής του επιδόματος πετρελαίου σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Σύμφωνα με το «Βήμα», το θέμα της προκαταβολής υπάρχουν ενστάσεις απο την Τρόικα ότι είναι πιθανόν να λάβει κάποια οικογένεια τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης αλλά τελικά να μην τα χρησιμοποιήσει για προμήθεια πετρελαίου αλλά για να καλύψει το κόστος του ηλεκτρικού στην περίπτωση που χρησιμοποιεί για τη θέρμανσή της κλιματιστικό ή να καλύψει το κόστος καυσόξυλων, φυσικού αερίου, πέλετς κτλ. τα οποία πέρυσι είχαν εξαιρεθεί πέρυσι απ την επιδοματική πολιτική.