Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τα χόμπι κάνουν καλό στο μυαλό!

Αν για κάποιο λόγο εκεί που τρέχατε και δεν φτάνατε από τις καθημερινές σας επαγγελματικές υποχρεώσεις ήρθε εκείνη ημέρα που καθίσατε σε μια πολυθρόνα κάνοντας το απόλυτο τίποτα πρέπει να ξέρετε ότι αυτό κάνει κακό στο μυαλό σας.

Υιοθετώντας ένα χόμπι ή... δύο εξασκείτε τν εγκέφαλό σας και από αυτό μόνο θετικά έχετε να πάρετε.

Οι επιστήμονες είπαν ότι δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός , η ανάγνωση , η κοινωνικοποίηση και τα ταξίδια , όχι μόνο να κρατά σε εγρήγορση τις μηχανές τους εγκεφάλου αλλά θεραπεύσει τν κατάθλιψη που μπορεί να εμφανιστεί όταν μένετε άπραγοι.

Ακόμα και ήπια συμπτώματα κατάθλιψης μπορεί να εξαφανιστούν αν κρατάτε τον εαυτό σας απασχολημένο με δραστηριότητες που σας αρέσουν.

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Concordia στο Μόντρεαλ διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που συνταξιοδοτούνται από διευθυντικές θέσεις ή επαγγελματική εργασία είχαν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν τις ικανότητές τους από εκείνους που ήταν ανειδίκευτοι.


queen.gr