Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Απελαύνεται ο μετανάστης που έμεινε δεμένος με αλυσίδα στη Σαλαμίνα

Σύμφωνα με καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», Αιγύπτιος μετανάστης απελαύνεται παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο μετά από κακοποίηση του.

Ο εν λόγω άνδρας ...«είχε βρεθεί σε άθλια κατάσταση αλυσοδεμένος σε δέντρο στην Σαλαμίνα και για τον οποίο ο ίδιος ο Υπουργός είχε εγγυηθεί τότε ότι δεν θα απελαθεί χορηγώντας του μάλιστα και άδεια παραμονής, η οποία του αφαιρέθηκε προ ολίγων ημερών», όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Δημήτρης Τσουκαλάς.

Το θύμα είχε βρεθεί από περαστικούς χτυπημένο και δεμένο σε δέντρο με αλυσίδα στο λαιμό. Είχε κακοποιηθεί από ιδιοκτήτη φούρνου στην περιοχή που τον απασχολούσε στην επιχείρηση.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του εργοδότη, ύστερα από σχετική καταγγελία του μετανάστη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ου πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές απαρνήσαι με …»

Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μόνο μέρες που αποκαλύφθηκε από τον Τύπο ότι επί ενάμισι σχεδόν χρόνο ο κ. Δένδιας συνειδητά ή ασυνείδητα αλλά πάντα συστηματικά, κάλυπτε περιστατικά ρατσιστικής και φασιστικής βίας, καθώς και τους θύλακες της Χρυσής Αυγής στα Σώματα Ασφαλείας και σύντομα είδε το φως της δημοσιότητας και η ακόλουθη είδηση:

Εξεδόθη απόφαση απέλασης του μετανάστη από την Αίγυπτο, ο οποίος είχε βρεθεί σε άθλια κατάσταση αλυσοδεμένος σε δέντρο στην Σαλαμίνα και για τον οποίο ο ίδιος ο Υπουργός είχε εγγυηθεί τότε ότι δεν θα απελαθεί χορηγώντας του μάλιστα και άδεια παραμονής, η οποία του αφαιρέθηκε προ ολίγων ημερών.

Το γεγονός ότι ζυγώνει η δίκη των υπαιτίων αυτής της φριχτής πράξης γεννά υποψίες ότι κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η απόφαση απέλασής του. Μήπως πρόκειται για κυριολεκτική εξαφάνιση του «σώματος του εγκλήματος»; Προφανώς και δεν αγγίζει καθόλου τις Ελληνικές Αρχές ότι ο μετανάστης αυτός θύμα πρωτοφανούς σωματικής βίας, έχει ταυτόχρονα τεράστια ψυχολογικά τραύματα, ενώ δεν αποκλείεται άλλη μία καταδίκη της χώρας μας για καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Υπουργός καταπατεί όχι μόνο την υπόσχεσή του για τον συγκεκριμένο μετανάστη, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του στο CNN περί εκκαθάρισης της αστυνομίας από «κάθε ρατσιστικό στοιχείο» και περί μη «επανεμφάνισης ενός νεοναζιστικού φαινομένου».

Καλούμε τον Υπουργό να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση απέλασης του Αιγύπτιου μετανάστη, προκειμένου να κατορθώσει αυτός να παραστεί στη δίκη των υπόδικων ρατσιστών. Παράλληλα, απευχόμαστε το γεγονός να δούμε παρόμοιες απελάσεις και προσπάθειες συγκάλυψης και στην περίπτωση της «Μανωλάδας», όπου τα θύματα εκεί δεν ήταν ένα, αλλά πολλά περισσότερα.