Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τα άσχημα όνειρα προειδοποιούν για σοβαρές παθήσεις

Εάν έχετε την συνήθεια να αναλύετε τα όνειρά σας και να αγχώνεστε γιατί ονειρευτήκατε κάτι τρομακτικό χθες το βράδυ, ήρθε η ώρα να αφήσετε στην άκρη τον ονειροκρίτη και να ασχοληθείτε σοβαρά με την υγεία σας.

Και αυτό, διότι σύμφωνα με.... έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Journal of Medicine της Ολλανδίας και στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 6.000 άτομα, τα άσχημα όνειρα συνδέονται με μεταβολικές παθήσεις - καρδιολογικές και αναπνευστικές- καθώς τα αναπνευστικά προβλήματα επιφέρουν μείωση στα επίπεδα οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Τα άσχημα όνειρα επίσης, σχετίζονται και με την ημικρανία, ενώ τα όνειρα με βίαιες καταστάσεις μπορεί να προειδοποιούν για νόσο Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, για νευρολογικά προβλήματα ή για απώλεια μνήμης.

Ακόμη, ο ψυχολόγος Ian Wallace που ερευνά τα όνειρα σεξουαλικού χαρακτήρα, υποστηρίζει ότι αυτά συνδέονται με αυξημένα επίπεδα δημιουργικότητας.

Είναι γεγονός, ότι γιατροί, ψυχολόγοι και ψυχίατροι επισημαίνουν εδώ και χρόνια τη σπουδαιότητα του ύπνου REM (Rapid Eyes Movement) γνωστού και ως ύπνου γρήγορων κινήσεων των ματιών. Το στάδιο αυτό, είναι το πέμπτο στάδιο του ύπνου και χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις των ματιών, από εγκεφαλικά κύματα που δείχνουν ενεργοποιημένα και μοιάζουν με πολύ ελαφρύ ύπνο ή με την εγρήγορση, αλλά και από βαθιά χαλάρωση των μυών, παρόμοια με αυτή στο βαθύ ύπνο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ο ύπνος REM βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων της υγείας μας, και μάλιστα αρκετά χρόνια πριν εκδηλωθούν τα σωματικά συμπτώματα.

Πηγή: onmed.gr