Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Τσουνάμι» μεδουσών «λύγισε» το μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό στον κόσμο

Δεν ήταν τσουνάμι, αλλά η... οργή της φύσης τελικά παίρνει πολλές μορφές, και η ανθρώπινη τεχνολογία συνήθως... λυγίζει.

Αυτό ήταν το μάθημα που... διδάχθηκαν οι διαχειριστές του μεγαλύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα στον κόσμο, στον περίφημο σταθμό Όσκαρσαμν στ νοτιοανατολική Σουηδία, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να κλείσουν τν Αντιδραστήρα 3, παραγωγής 1.400 μεγαβάτ, λόγω ενός «κύματος»... μεδουσών.

Την Κυριακή, οι απροσδόκητοι «επισκέπτες» μπλόκαραν τους σωλήνες που μεταφέρουν κρύο νερό στις τουρμπίνες του σταθμού. Οι πυρηνικοί σταθμοί χρειάζονται μία συνεχή ροή κρύου νερού προκειμένου να ψυχραίνουν τους αντιδραστήρες κ τις τουρμπίνες τους, και για το λόγο αυτό οι περισσότερες μονάδες χτίζονται κοντά σε υδάτινους πόρους.

Ο καθαρισμός των σωλήνων ολοκληρώθηκε χθες, και οι μηχανικοί πλέον ετοιμάζονται να θέσουν εκ νέου τον αντιδραστήρα σε λειτουργία.

Όλοι οι τρεις αντιδραστήρες του Όσκαρσαμν είναι τύπου βραζόμενου νερού, ίδιας τεχνολογίας με το σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.