Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

ΔΝΤ: Ήπιες προς το παρόν οι επιπτώσεις από το κυβερνητικό «λουκέτο» στις ΗΠΑ

Η διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις ΗΠΑ προς το παρόν έχει «ήπιες» επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές, όμως μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν περιορισμό στις χορηγήσεις πιστώσεων εξ’αιτίας ....της «αβεβαιότητας» που προκαλεί, εκτίμησε σήμερα μια ειδικός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

«Η διακοπή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι στιγμής ήταν ήπια, με τις επιπτώσεις στις αγορές να είναι σχετικά περιορισμένες», δήλωσε η Λόρα Κόντρις, επικεφαλής του τμήματος Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο ΔΝΤ. Τα χρηματιστήρια σε διεθνές επίπεδο έχουν αντιδράσει συγκρατημένα στη μερική διακοπή λειτουργίας τμημάτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Παρ’όλα αυτά η Κόντρις προειδοποίησε ότι η «αβεβαιότητα» που προκαλεί η κατάσταση αυτή θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία.

«Κάθε φορά που αυξάνεται η αβεβαιότητα, μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στη ζήτηση και πιθανόν στην προσφορά πιστώσεων», σημείωσε η Κόντρις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Το σύνολο των ειδικών προβλέπει ότι η διακοπή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα μειώσει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατά μερικά δέκατα το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για μια πιθανή χρεοκοπία των ΗΠΑ, στην περίπτωση που το Κογκρέσο δεν αυξήσει το όριο του ομοσπονδιακού χρέους μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.