Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Aύξηση των εισαγγελικών θέσεων ζητεί η Ένωση Εισαγγελέων

Την αύξηση των εισαγγελικών θέσεων κατά τέσσερις προκειμένου οι νέοι αυτοί εισαγγελείς να απασχολούνται αποκλειστικά με τις φυλακές, ζητεί με επιστολή της η Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Στην επιστολή της... η ¨Ένωσης επισημαίνει ότι στις μεγάλες φυλακές της χώρας και ιδίως του Ναυπλίου, Τρικάλων, Δομοκού και Κέρκυρας, ως αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών για την εποπτεία και των έλεγχο των καταστημάτων κράτησης αρμόδιος είναι ο προϊστάμενος των κατά τόπο Εισαγγελιών Πρωτοδικών.

Όμως ο εισαγγελικός αυτός λειτουργός είναι παράλληλα επιφορτισμένος με όλο το έργο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της περιφέρειας του, με αποτέλεσμα «η επιτήρηση των φυλακών να ανατίθεται σε λιγότερο έμπειρους Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών και, μάλιστα, εκ περιτροπής».

Όμως, συνεχίζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, στα επίμαχα τέσσερα σωφρονιστικά καταστήματα «ανακύπτει πλήθος νομικών και πραγματικών ζητημάτων», σχετικά με την παραμονή και διαβίωση των κρατουμένων που «απαιτείται να αντιμετωπιστούν από τους αρμόδιους Εισαγγελείς Πρωτοδικών, ασχολούμενους αναπόσπαστα και αποκλειστικά με τα ζητήματα αυτά».

Για το σκοπό αυτό, υπογραμμίζει η Ένωση, απαιτείται «η αύξηση των οργανικών θέσεων των Εισαγγελέων Πρωτοδικών κατά τέσσερις τουλάχιστον προκειμένου να στελεχωθούν τα τέσσερα αυτά μεγάλα σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας στα οποία άλλωστε «αντιμετωπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, από εισαγγελείς με αυξημένη πείρα περί τα σωφρονιστικά πράγματα».

Τέλος, η Ένωση προτείνει να προωθηθεί, με μέριμνά του υπουργείου Δικαιοσύνης, νομοθετική ρύθμιση για το επίμαχο ζήτημα και επισυνάπτει σχετική σχέδιο ρύθμισης.