Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τους 820 πρώην εργαζομένους της Sprider Stores

Την υποστήριξή της στους 820 εργαζόμενους της Sprider Stores που έχασαν τη δουλειά τους μετά την απόφαση της διοίκησης να «βάλει λουκέτο» στα καταστήματα της επιχείρησης, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Η συνομοσπονδία ...εκφράζει την ανησυχία της καθώς εκτός από το να βρεθούν στην ανεργία, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν «να χάσουν αποζημιώσεις, δεδουλευμένα και ένσημα» και ζητά να «ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι που είτε βρίσκονται έρμαια στα χέρια απαράδεκτων εργοδοτών είτε είναι θύματα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών».

Ακόμη σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης καταλογίζει ευθύνες τόσο στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών «για την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» όσο και στις τράπεζες «που αρνούνται την χρηματοδότηση επιχειρήσεων, παρά το ότι έχουν λάβει 233 δισ. ευρώ ως εγγυήσεις και 50 δισ. για την ανακεφαλαιοποίησή τους».