Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ολοκληρώθηκε σήμερα στις 8 το πρωί η εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα. 

Εφεξής οι δηλώσεις που θα υποβάλλονται θα είναι .....εκπρόθεσμες και θα επιβαρύνονται με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Μέχρι και τα ξημερώματα οι φοροτεχνικοί υπέβαλαν δηλώσεις ενώ σύμφωνα με καταγγελίες από τις 3.30 το πρωί το Τaxisnet παρουσίαζε προβλήματα που εμπόδιζαν την ομαλή υποβολή των δηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά υποβλήθηκαν περίπου 5,8 εκατομμύρια δηλώσεις. Από αυτές περίπου 1 εκατομμύριο δηλώσεις δεν είναι εκκαθαρισμένες.

Η εκκαθάριση των δηλώσεων αυτών πρόκειται να γίνει εντός της εβδομάδας για να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η αποστολή του συνόλου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Από τους φορολογούμενους που θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά τους εντός των προσεχών ημερών, περίπου 500.000 θα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ποσά φόρου, 200.000 θα είναι δικαιούχοι επιστροφών φόρου, ενώ οι υπόλοιποι 300.000 θα λάβουν μηδενικά εκκαθαριστικά.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι μέχρι το τέλος του έτους να εισρεύσουν 3,6 δισ. ευρώ από την καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος του οικονομικού έτους 2013.

Υπενθυμίζεται πως έως το τέλος της εβδομάδας χιλιάδες φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση για το φόρο εισοδήματος και το ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012, η οποία έληξε στις 30 Αυγούστου.