Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Δεν ανήκει απλώς ο δράστης στη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης»

Για εν ψυχρώ δολοφονία με πολιτικά κίνητρα, έκανε λόγο στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, καλώντας όλους να είναι μετρημένοι και σοβαροί στη συμπεριφορά τους, αλλά και να αλλάξουν στάση στην πράξη.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ υποστηρίζοντας πως ....ο Π. Φύσσας δεν είναι ο πρώτος νεκρός από την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, υπενθύμισε τον Πακιστανό που, όπως είπε, «έσφαξαν» στις τέσσερις το πρωί όταν πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατό του, επειδή τους έκοβε τον δρόμο και ήταν σκουρόχρωμος.

«Δεν ανήκει απλώς ο δράστης στη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης», επανέλαβε, τονίζοντας ότι «η Χρυσή Αυγή και η εγκληματική της δράση περνά όλα αυτά τα χρόνια από ανοιχτές θύρες», θέτοντας θέμα πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση της δράσης της.

«Μηδενική ανοχή απέναντι στην εγκληματική δράση», είπε και ζήτησε αυστηρή στάση με βάση το ισχύον νομικό σύστημα που υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται.

Ζήτησε «να σαπίσουν στη φυλακή οι δράστες» και μάλιστα να μην εξαντληθεί η αυστηρότητα σε αυτόν που ομολόγησε, αλλά να ερευνηθούν τα κινητά τηλέφωνα και τα μηνύματα που αντηλλάγησαν λίγο πριν τη δολοφονία, να ερευνηθεί πώς οι τρεις έγιναν 60, όπως είπε, καλώντας όλους σε απομόνωση των νεοναζί.

«Με την εγκληματική δράση και τους εχθρούς τού κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, πρέπει να μας χωρίζει όλους άβυσσος», είπε, εξηγώντας -και απαντώντας έτσι στον βουλευτή της ΝΔ Χρύσανθο Λαζαρίδη- ότι αυτό σημαίνει εγκατάλειψη της θεωρίας των δύο άκρων.

«Ο φασισμός θα συντριβεί», είπε, δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γυρίσουμε στα εμφύλια πάθη του ‘50: «Λέμε καθαρό όχι σε σενάρια αποσταθεροποίησης και δημιουργίας κλίματος εμφύλιας διαμάχης», είπε, παραπέμποντας στην προτροπή του Μανώλη Γλέζου, η απολύτως δικαιολογημένη οργή να μετατραπεί σε πολιτική πράξη και όχι αυτοδικία.

Αναφερόμενος στα λεχθέντα από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι έτσι αποδεικνύεται πως δεν είναι το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, αλλά το ακροδεξιό χέρι του. «Λυπάμαι, αλλά ο κ. Λαζαρίδης αποδεικνύεται έτσι το ακροδεξιό χέρι του πρωθυπουργού», είπε και πρόσθεσε ότι αυτή η άποψη του βουλευτή της ΝΔ «ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή».

Από την κριτική του κ. Παπαδημούλη δεν έλειψε ο πρωθυπουργός, για τον οποίο (με αφορμή το σημερινό μήνυμά του) υποστήριξε ότι περίμενε να αποδοκιμάσει ευθέως σε αυτό τις δηλώσεις του συνεργάτη του. «Δεν το έκανε. Οφείλει να το κάνει έστω και τώρα», είπε.

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «ο νεκρός μπορεί να γίνει η αφορμή για να αλλάξουμε σελίδα, για να δημιουργήσουμε ένα ευρύτατο αντιφασιστικό μέτωπο παρά τις μεγάλες μας διαφορές», με στόχο «να ξεριζώσουμε τη δράση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης».