Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Κορέα: Κοινή επιτροπή Βορρά – Νότου εξετάζει την επαναλειτουργία της Κεσόνγκ

Κοινή επιτροπή θα εξετάσει σήμερα Δευτέρα το σχέδιο επαναλειτουργίας της βιομηχανικής ζώνης του Κεσόνγκ.

Το σχέδιο επαναλειτουργίας... της βιομηχανικής ζώνης του Κεσόνγκ, την οποία διαχειρίζονται η Νότιος κι η Βόρεια Κορέα, ξεκίνησε να εξετάζει σήμερα Δευτέρα επιτροπή που εκπροσωπείται και από τις δύο πλευρές, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, ύστερα από την συμφωνία τον περασμένο μήνα για την άρση του αδιεξόδου που διήρκεσε πέντε μήνες.

Η βιομηχανική ζώνη του Κεσόνγκ φιλοξενούσε 123 νοτιοκορεατικά εργοστάσια και απασχολούσε περισσότερους από 53.000 βορειοκορεάτες εργάτες προτού την κλείσει η Πιονγκγιάνγκ τον Απρίλιο λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, στην επιτροπή έχουν ίση εκπροσώπηση η Νότια και η Βόρεια Κορέα.

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι η σύσκεψη στην Κεσόνγκ θα επικεντρωθεί στο χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη της λειτουργίας της και ότι 615 επιχειρηματίες και μηχανικοί από νοτιοκορεατικές εταιρείες βρίσκονται εκεί για να επιθεωρήσουν τις εγκαταστάσεις.