Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τουρκία: Πρόσληψη 6.000 χρηστών του Twitter για προώθηση προπαγάνδας

Ας υποθέσουμε ότι είστε μια κυβέρνηση που αντιμετώπισε πρόσφατα έντονη και μαζική αντιπαράθεση της κοινής γνώμης που διοργανώθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Ποιο είναι το επόμενο βήμα σας;... Αν είστε η Τουρκία, αρχίζετε να παίζετε μόνοι σας αυτό το παιχνίδι.

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ανακοίνωσε το σχέδιό του για την ανάπτυξη ομάδας 6.000 μελών με στόχο την διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως ανέφερε η Wall Street Journal.

Ο στόχος είναι να προσλάβει, ως επί το πλείστον, νέους ανθρώπους και να επικεντρωθεί κυρίως στο Twitter και στο Facebook, αλλά και στο Instagram και το YouTube.

Ανώτερος αξιωματούχος του κόμματος είπε στην εφημερίδα ότι το έργο «στοχεύει στην ανάπτυξη μιας θετικής πολιτικής γλώσσας που θα διδάξουμε στους εθελοντές μας» και πρόσθεσε ότι «όταν το αντίπαλο στρατόπεδο παράγει και προωθεί παραπληροφόρηση για το κόμμα, θα τα διορθώνουμε με έγκυρες πληροφορίες, χρησιμοποιώντας πάντα θετική γλώσσα».

Κι άλλες χώρες χρησιμοποιούν επίσημα παρόμοιες τακτικές προπαγάνδας, όπως η Κίνα και το Βιετνάμ.