Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αντιδρούν τα πανεπιστήμια για τη διαθεσιμότητα 1.600 διοικητικών υπαλλήλων

Αντιδρούν τα πανεπιστήμια στη διαθεσιμότητα των περίπου 1.600 διοικητικών υπαλλήλων, η λίστα με τα ονόματα των οποίων αναμένεται να δοθεί σήμερα από το υπουργείο Παιδείας στην Κυβερνητική Επιτροπή Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση του... Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, το πανεπιστήμιο οδηγείται σε λειτουργική απαγόρευση, ενώ αναβάλλονται ακόμα μία φορά οι εξετάσεις στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

“H πολιτική της διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ οδηγεί το Ίδρυμα σε εκ των πραγμάτων λειτουργική απαγόρευση” τονίζεται σε απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία να αναθεωρήσουν την πολιτική τους ως προς το μέτρο της διαθεσιμότητας για τα Α.Ε.Ι. της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση τονίζεται:

“Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 19ης Σεπτεμβρίου 2013 συζήτησε εκ νέου το θέμα της πολιτικής της διαθεσιμότητας του Διοικητικού Προσωπικού στο Ε.Κ.Π.Α. και λαμβάνοντας υπόψη:
• Τις αποφάσεις των προηγούμενων συνεδριών της Συγκλήτου σχετικά με αυτό το θέμα,
• Το ομόφωνο ψήφισμα της έκτακτης συνόδου των Πρυτάνεων της 17ης /9-2013,
• Την επίσημη κατάθεση των πραγματικών στοιχείων”
Την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος και την εκ νέου αναβολή των εισαγωγικών εξετάσεων στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, αποφάσισε σήμερα η Σύγκλητος της Ανωτάτης Σχολής Kαλών Τεχνών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Ανακοινώνεται ότι η Σύγκλητος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (συνεδρία 18.9.2013) έχοντας υπόψη την καθολική συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων στην απεργία του διοικητικού προσωπικού της Α.Σ.Κ.Τ. και τις ομόφωνες αλληλέγγυες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των ακαδημαϊκών Τμημάτων και των μελών ΔΕΠ (συνεδρία 18.9.2013), διαπίστωσε την αντικειμενική αδυναμία ακαδημαϊκής – εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας».