Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

ΝΕΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ SPIEGEL Περισσότερο μαστίγιο στους Έλληνες ζητούν οι Γερμανοί

Το γεγονός ότι, οι Έλληνες πολιτικοί λειτουργούν καλύτερα και προωθούν τις μεταρρυθμίσεις, μόνο υπό την απειλή της Τρόικας για διακοπή της χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους δανειστές, υπογραμμίζει εκ νέου το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ζητώντας περισσότερο "μαστίγιο" στους Έλληνες πολίτες 

Σε ένα άρθρο που ...ουσιαστικά μιλάει για τους Έλληνες πολιτικούς, ως να είναι δορισμένοι από κατοχική κυβέρνηση, το περιοδικό υποστηρίζει ότι, ουσιαστικά, είναι ανίκανοι να προωθήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη χώρα, δίχως να υπάρχει πίεση από τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Είναι τόσο προφανές ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όσο και το γεγονός πως η πολιτική της σκηνή είναι ανίκανη να τις πραγματοποιήσει, χωρίς πιέσεις από το εξωτερικό. Η πίεση αυτή αποδίδει, μόνο όταν τους δίνουμε τη βοήθεια τμηματικά. 

Γιατί οι Ελληνες πολιτικοί να μπορούν να επιβάλουν δημοσιονομική πειθαρχία ή να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, όταν ξέρουν ότι μπορούν να υπολογίζουν στην απεριόριστη πίστωση από το εξωτερικό; Η απειλή της παύσης πληρωμών είναι το μόνο όπλο της Τρόικας, όταν επισκέπτεται την Αθήνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Μάλιστα, το Spiegel δεν εξαιρεί από την κριτική του ούτε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο αναφέρει ότι, όταν απευθύνεται στο εσωτερικό της χώρας, «διαφωνεί με τις μειώσεις στον προϋπολογισμό και υποστηρίζει πως τις επιβάλλει η ΕΕ».

Το γερμανικό περιοδικό γράφει, τέλος, πως οι λαοί της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας «αναγκάζονται να ρισκάρουν δισεκατομμύρια για τους Ελληνες, τους Πορτογάλους και τους Ιρλανδούς», χωρίς ωστόσο να υπάρχει μια ισχυρή πολιτική στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πρακτικά οι εργοδότες (Γερμανία) απειλούν τους επιστάτες (ελληνική κυβέρνηση) ότι δεν είναι αρκετά σκληροί απέναντι στους σκλάβους (Έλληνες πολίτες)...
(defencenet)