Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Υποβολή κοινής πρότασης για το Κατάκολο από τις εταιρείες Energean Oil & Gas και Grekoil

Σε συμφωνία για την από κοινού διεκδίκηση και ανάπτυξη του κοιτάσματος πετρελαίου στο Κατάκολο κατέληξαν οι εταιρείες Energean Oil & Gas και η εταιρεία Grekoil.

Ειδικότερα, η εταιρεία Energean Oil & Gas... σε συνέχεια του αιτήματος του ΥΠΕΚΑ για την υποβολή Κοινής Πρότασης για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για την περιοχή «Κατάκολο» στα πλαίσια της διαδικασίας του “Open Door” που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ στις 2 Ιανουαρίου 2012, ανακοίνωσε πως υποβλήθηκε σήμερα εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ζητήσει το υπουργείο κοινή πρόταση από τις δύο ανταγωνιστικές κοινοπραξίες ENERGEAN OIL & GAS S.A./TRAJAN OIL AND GAS LIMITED και GREKOIL ENERGY VENTURES LIMITED σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική του “Forced Marriage”.

Η νέα πρόταση, εφόσον γίνει αποδεκτή από το ΥΠΕΚΑ, έχει λάβει υπόψιν της τις βέλτιστες παραμέτρους από κάθε πρόταση για την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του κοιτάσματος στο Κατάκολο.

Η νέα κοινοπραξία θα αποτελείται από :

- Energean Oil & Gas S.A. 42,5 %

- Trajan Oil & Gas Ltd. 15,0 %

- Grekoil Energy Ventures Ltd. 42,5 %

Διαχειριστής (operator) της κοινοπραξίας θα είναι η Energean Oil & Gas.

O κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas, δήλωσε σχετικά: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας για την δημιουργία της πρώτης Ελληνικής Εταιρείας έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του ΥΠΕΚΑ για την υποβολή κοινής πρότασης για την βέλτιστη ανάπτυξη του κοιτάσματος στο Κατάκολο υποβάλαμε σήμερα την κοινή πρόταση με την Grekoil, η οποία λαμβάνει υπόψιν της την μοναδική εμπειρία της Energean στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, αλλά και την δυνατότητα ανάπτυξης του κοιτάσματος χρησιμοποιώντας την εμπειρία και γνώση του Viking Group, μητρικής εταιρείας της Grekoil, στην όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάπτυξη υπεράκτιων κοιτασμάτων.

Ευελπιστούμε ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα, ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας εκτός από τον Πρίνο, όπου διενεργούμε σήμερα γεωτρήσεις για την αύξηση της παραγωγής, και στα Ιωάννινα και το Κατάκολο όπου θα πρέπει να τηρηθούν οι αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές ώστε το επιτυχημένο παράδειγμα της ανάπτυξης της πετρελαϊκής βιομηχανίας σε απόλυτη αρμονία με τον τουρισμό τα τελευταία 30 χρόνια στην Καβάλα να επαναληφθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας».