Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Ανθρώπινες» ασπίδες ετοιμάζει ο Άσαντ

Το καθεστώς του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, ετοιμάζει «ανθρώπινες» ασπίδες, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το τηλεοπτικό δίκτυο, Sky News.

Όπως αναφέρουν... το καθεστώς μεταφέρει στις αεροπορικές βάσεις και σε άλλα σημεία στρατηγικής σημασίας φυλακισμένους και αντιφρονούντες ώστε να σκοτωθούν σε ενδεχόμενο βομβαρδισμό από τους Αμερικανούς.

Ουσιαστικά δηλαδή να χρησιμεύσουν ως ανθρώπινες ασπίδες απέναντι στην προαναγγελθείσα επίθεση.

Φυσικά, ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί ή αν πρόκειται για προϊόν προπαγάνδας, ωστόσο αν είναι αλήθεια, πρόκειται για μία απόφαση απίστευτης βαρβαρότητας.

Ο Σύρος πρωθυπουργός Ουάελ αλ Χάλκι ζήτησε σήμερα την κινητοποίηση των εθνικών πόρων για να διαφυλαχθεί η παροχή των βασικών κρατικών υπηρεσιών στην περίπτωση που γίνει μια στρατιωτική επίθεση από τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους τους τις επόμενες ημέρες στην Συρία.

Ο Αλ Χάλκι σημείωσε ότι τα μέτρα που ζητεί να ληφθούν είναι απαραίτητα «για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση και να εμποδιστούν οι εχθροί από την διατάραξη της λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα της ηλεκτροδότησης, της υδροδότησης, των επικοινωνιών, της παροχής τροφίμων και πετρελαίου», σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού που επικαλείται το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει την παροχή τροφίμων, ιατρικής κάλυψης και άλλων υπηρεσιών», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Αλ Χάλκι.

«Υπάρχει μια στρατηγική προμήθεια όλων των υλικών και οι φούρνοι εξακολουθούν να λειτουργούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός έκανε τα σχόλια αυτά κατά την διάρκεια συνόδου του υπουργικού συμβουλίου και των επικεφαλής των περιφερειών η οποία αποσκοπούσε στο να συζητηθούν σχέδια ετοιμότητας για τις κυβερνητικές υπηρεσίες που παρέχουν βασικές υπηρεσίες.

«Θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε απόπειρα δολιοφθοράς από τους εχθρούς του κράτους», σημείωσε επίσης ο αλ Χάλκι, αναφερόμενος στους αντάρτες.

Παράλληλα η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε σήμερα ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί οι αυτομολήσεις στον συριακό στρατό.

«Χθες το βράδυ λάβαμε επιβεβαίωση ότι έχει αυτομολήσει ένας μεγάλος αριθμός υψηλόβαθμων αξιωματικών, οι οποίοι αποφάσισαν να βγάλουν την στολή τους, να βάλουν πολιτικά και να φύγουν από την χώρα», δήλωσε ο Χάλεντ Σάλεχ, εκπρόσωπος του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης.

«Υπάρχουν αυτήν την στιγμή πολλοί (που έχουν αυτομολήσει) στον Λίβανο, ενώ ορισμένοι μεταβαίνουν σε άλλες αραβικές χώρες», πρόσθεσε ο Σάλεχ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ίδιος δεν ήταν ωστόσο σε θέση να δώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό ούτε να διευκρινίσει σχετικά με τον βαθμό αυτών που έχουν αυτομολήσει και σημείωσε ότι η αντιπολίτευση θα ανακοινώσει προσεχώς πιο λεπτομερή στοιχεία.

Ο Σάλεχ υπολόγισε παράλληλα σε «70.000 ως 80.000» τον αριθμό των μάχιμων στρατιωτικών που είναι ακόμη πιστοί στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.