Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Πολλοί πλούτισαν από την ΑΕΚ»

Στο πέρασμά του από την ΑΕΚ και τα όσα έγιναν πριν και μετά την παρουσία του στον πάγκο της αναφέρθηκε ο Έβαλντ Λίνεν.

Μιλώντας σε γερμανική ιστοσελίδα, ο 60χρονος προπονητής τόνισε ...πως πολλοί διοικητικοί παράγοντες τα περασμένα χρόνια ευνοήθηκαν οικονομικά απ’ την «Ένωση».

Αναφερόμενος, δε, στους λόγους που η ομάδα υποβιβάστηκε πέρυσι, τόνισε πως αυτό έγινε εξαιτίας της αποχώρησής του και όσων -σκόπιμων όπως τα χαρακτήρισε- έγιναν στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λίνεν

«Πολλοί διοικητικοί ηγέτες πλούτισαν όλα αυτά τα χρόνια από την ΑΕΚ. Το 2004 ο σύλλογος απαλλάχθηκε από χρέη περίπου 100 εκατ. ευρώ, αλλά η κακή διαχείριση τα έφερε και πάλι στα 25 εκατ. Κάποια μεγάλα ποσά μάλιστα πήγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς.

Η ομάδα είχε 30 πόντους μ’ εμένα και θα μπορούσε ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό με μια νίκη στα δυο τελευταία παιχνίδια. Ωστόσο αυτό δε συνέβη, κυρίως επειδή έφυγα ξαφνικά.

Στο προτελευταίο ματς οπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο και το παιχνίδι διακόπηκε. Όλοι ήξεραν πως αυτό στην Ελλάδα σημαίνει αφαίρεση τριών βαθμών. Αυτό ήταν κάτι που έγινε σκόπιμα, μια εκδοχή που συζητήθηκε στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ έχασε και τα δυο παιχνίδια και οδηγήθηκε στη χρεωκοπία. Και όλα αυτά έγιναν εσκεμμένα για κάνει η ομάδα ένα νέο ξεκίνημα από την τρίτη κατηγορία, χωρίς χρέη.

Αυτή ήταν μια σημαντική εμπειρία ως προπονητής. Γνώρισα και την άλλη πλευρά και γνωρίζουμε πολύ καλά τι δύναμη έχουν τα media. Η Αθήνα είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά ποτέ από κάποια ομάδα που θα μπορούσε να αναπτυχθεί».

Πηγή: sport fm