Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στη βραδιά των Ιμίων και σε όσα συζητήθηκαν μεταξύ του τότε πρωθυπουργού, κ. Κώστα Σημίτη και του ιδίου, ως υπουργού Άμυνας, θα αναφερθεί με λεπτομέρειες ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην απολογία του αύριο Δευτέρα, που... αναμένεται με ενδιαφέρον μετά την πολύμηνη διαδικασία για μίζες από τα εξοπλιστικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, της Αθήνας.

Όπως δηλώνει στο «Βήμα» λίγες ώρες πριν, μαζί του στο δικαστήριο «δικάζεται και το ΚΥΣΕΑ και κρίνεται η αξιοπιστία του ανωτάτου αυτού θεσμικού οργάνου ως υπόπτου για δωροδοκία για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων». Και αυτό, όπως λέει «δεν θα το επιτρέψω». Θα προσθέσει ότι είναι «θύμα πολιτικής σκευωρίας» και ότι «δεν υπάρχει δωροδοκία στην υπόθεση», αρνούμενος έτσι κάθε πτυχή του κατηγορητηρίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αιτιολογία των προμηθειών, όπως εμφανίζεται από τον πρώην υπουργό και θα ειπωθεί στην απολογία του: «Με βάση την εμπειρία μας από τα Ίμια, εκείνο το βράδυ συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό», αναφέρει «και καταλήξαμε στην απόφαση να μην ξανασυμβούν αυτά. Έτσι προέκυψε η ανάγκη ριζικών αλλαγών και απόκτησης νέου στρατού, διαφορετικού από το 1950, που ακόμα διατηρούσαμε, μιας σαρωτικής αλλαγής στις Ενοπλες Δυνάμεις με την εφαρμογή νέας δομής, πολιτικής και στρατιωτικής. Εγώ ως υπουργός ΥΕΘΑ», θα πει στην απολογία του «έκανα τις επαφές με τους ξένους ηγέτες μόνο σε πολιτικό επίπεδο». Σε κάθε περίπτωση επιμένει ότι τις αποφάσεις τις έπαιρνε από κοινού με το ΚΥΣΕΑ.

Σκληρή επίθεση θα κάνει ο πρώην υπουργός στο δικαστήριο και για τη στάση της Δικαιοσύνης απέναντί του, αλλά και απέναντι στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και την πολύμηνη προφυλάκισή της. «Οποιος είναι θύμα πολιτικής σκευωρίας και δίωξης από το 2010, στον οποίο η Δικαιοσύνη έχει επιβάλει προκαταβολή ποινής, δηλαδή τιμωρία με εγκλεισμό στη φυλακή τουλάχιστον 16 μηνών αγνοώντας το τεκμήριο αθωότητας, δεν μπορεί να είναι ήσυχος και με εμπιστοσύνη ότι ο φυσικός δικαστής θα κάνει αυτό που πρέπει για να φωτίσει την υπόθεση, που εκδικάζει». Ο κ. Τσοχατζόπουλος δηλώνει επίσης ότι «όλα θα ειπωθούν στην απολογία μου και δεν θα μείνει τίποτε αναπάντητο».

Για τη σύζυγό του αναρωτιέται, τι ζητάνε από αυτήν και επιμένει ότι εκείνη «πληρώνει μόνο ότι τον παντρεύτηκε». «Πώς είναι δυνατόν να είναι ακόμα προφυλακισμένη», αναρωτιέται, «όταν είναι μάνα ανηλίκου παιδιού εγχειρισμένη πρόσφατα και καταπονημένη;».

Ο συνήγορός του, κ. Γιάννη Παγορόπουλους, επιμένει επίσης, «ότι η δίκη είναι βαθιά πολιτική». Δηλώνει ότι «θα μιλήσω και εγώ πολιτικά. Ο κόσμος θα μάθει. Όσοι μου έστειλαν μηνύματα θα πάρουν απαντήσεις».