Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

ΥΠΕΞ: Επίθεση με πέτρες κατά του Ελληνικού προξενείου στο Αργυρόκαστρο

Μια νέα επίθεση, αυτή τη φορά κατά του Ελληνικού προξενείου στο Αργυρόκαστρο, αποκάλυψε το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του για «τα απαράδεκτα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Πρεμετή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά τη ...νέα «βίαιη επίθεση κατά ενός Έλληνα πολίτη και ενός ομογενούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους» άγνωστοι πέταξαν πέτρες κατά του κτιρίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο προκαλώντας υλικές ζημιές.

Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις δύο επιθέσεις «οι οποίες προκαλούν ερωτηματικά ως προς την ετοιμότητα και την βούληση των αρμοδίων Αλβανικών Αρχών να επιβάλουν την τάξη και να προστατεύσουν τα κτήρια των Διπλωματικών και Προξενικών μας Αρχών».

«Αναμένουμε την άμεση σύλληψη των υπαιτίων από τις Αλβανικές Αρχές, οι οποίες οφείλουν να θέσουν πάραυτα ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη αυτή κατάσταση που θέλουμε να ελπίζουμε ότι έχει διαμορφωθεί ερήμην της Αλβανικής Κυβέρνησης» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας.