Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Συρία: Σχεδόν 4.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Το περυσινό Ραμαζάνι ήταν το χειρότερο που έχουν ζήσει οι Σύροι μέχρι σήμερα. 5.440 άνθρωποι, εκ των οποίων 4.114 πολίτες, είχαν χάσει τη ζωή τους μέσα σε ένα μήνα.

Τουλάχιστον ...4.420 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και τα δύο τρίτα από αυτούς ήταν στρατιώτες και αντάρτες, ενώ πέρυσι το τίμημα είχαν πληρώσει κυρίως οι πολίτες, όπως υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση της μη κυβερνητικής οργάνωσης, από τα 4.420 θύματα τα 1.386 ήταν άμαχοι και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και 302 παιδιά. Οι υπόλοιποι ήταν 64 λιποτάκτες, 1.172 πολίτες που έχουν πάρει τα όπλα και πολεμούν το καθεστώς του προέδρου Άσαντ, 485 ήταν ξένοι τζιχαντιστές, 1.010 ήταν στρατιώτες πιστοί στο καθεστώς και 211 μέλη της Δύναμης Εθνικής Άμυνας, μιας παραστρατιωτικής φιλοκυβερνητικής ομάδας.

Για 92 από τους νεκρούς δεν υπάρχουν στοιχεία.

«Συμπεραίνουμε ότι οι περισσότεροι ήταν ένοπλοι», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Το περυσινό Ραμαζάνι ήταν το χειρότερο που έχουν ζήσει οι Σύροι μέχρι σήμερα από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του προέδρου Άσαντ. Μέσα σε ένα μήνα σκοτώθηκαν 5.440 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 4.114 ήταν πολίτες. Το 2011 οι νεκροί κατά την ίδια περίοδο ήταν μόνο 473.

Η αισθητή μείωση των θυμάτων μεταξύ των αμάχων πολιτών εξηγείται από το γεγονός ότι οι γραμμές του μετώπου έχουν σχεδόν σταθεροποιηθεί και η φύση της σύγκρουσης έχει αλλάξει. «Οι πολίτες φεύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες και καταφεύγουν σε περιοχές που ελέγχονται σταθερά από κάποια πλευρά, είτε αυτή είναι η αντιπολίτευση, είτε οι Κούρδοι, ή το καθεστώς», εξήγησε ο Ραχμάν.

«Οι πολίτες είναι συνεχώς σε κίνηση για να μην ξαναβρεθούν στη γραμμή του μετώπου και αναζητούν προσωρινό καταφύγιο σε περιοχές που θεωρούν ασφαλείς», πρόσθεσε.