Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Δυο ετών αγοράκι καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Είναι μόλις δύο χρονών και καθημερινά καπνίζει δύο πακέτα τσιγάρα!

Ο λόγος για ένα αγοράκι στην Ινδονησία που ζει σε καλύβα μαζί με τους γονείς του και όπως εκείνοι επιμένουν, ο μικρός δεν.... νιώθει καλά όταν του λείπει νικοτίνη.

Έχει, μάλιστα, σύμφωνα με τους γονείς, ανάγκη να καπνίζει τουλάχιστον 40 τσιγάρα, κάτι που τους στοιχίζει 4 δολάρια τη μέρα. Είναι φτωχοί και δύσκολα τα καταφέρνουν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ποσότητα τσιγάρων στο παιδί για το οποίο επιμένουν πως είναι κατά τα άλλα υγιέστατο.

Οι εικόνες του μικρού Άρντι Ρίζαλ που κάπνιζε έκαναν το γύρο του κόσμου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Το ανησυχητικό είναι ότι το πολύ κάπνισμα μπορεί να έχει προκαλέσει συρρίκνωση του εγκεφάλου του αγοριού, το οποίο είχε αρχίσει το κάπνισμα σε ηλικία 18 μηνών ενώ μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του σε μεγαλύτερη ηλικία.

Σχεδόν το ένα τρίτο των 230 εκατομμυρίων κατοίκων της Ινδονησίας και μεγαλύτερο ποσοστό από το 60% του ανδρικού πληθυσμού της χώρας καπνίζει, σύμφωνα με το Δημογραφικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της χώρας.