Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στο 180% το δημόσιο χρέος – προβληματισμός στο ΥΠΟΙΚ

Στο 180% του ΑΕΠ, δηλαδή 321 δισ. ευρώ, σκαρφάλωσε το δημόσιο χρέος στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, ύψος μεγαλύτερο από το χρέος που είχε η Ελλάδα το 2009, προτού το ξέσπασμα της κρίσης.

Το χρέος επιβαρύνθηκε κατά ...16 δισ. ευρώ εντός του 2013 και είναι υψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012 όποτε ήταν 303 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Βήμα, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επικρατεί προβληματισμός και διαφορετικές αντιλήψεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σημειώνεται ότι ΔΝΤ και Ευρωπαίοι –προεξάρχοντος του Βερολίνου- βρίσκονται σε σύγκρουση για το αν το ελληνικό χρέος χρειάζεται «κούρεμα» για να ανακάμψει οριστικά η χώρα και να επιστρέψει στις αγορές, με το Ταμείο να προειδοποιεί ότι θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα αν δεν διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους. Αντίθετα, στην Ευρωζώνη προκρίνουν ως βέλτιστη λύση μέτρα ελάφρυνσης του χρέους όπως ελάφρυνση των τόκων μέσω της μείωσης των επιτοκίων.