Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Διαβάστε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που θα κάνουν εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη

Σε νέες δράσεις και κινητοποιήσεις προχωρούν αυτή την εβδομάδα εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης…

Όπως ανακοινώθηκε από τις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης οι το πρόγραμμα δράσεων και κινητοποιήσεων έχει ως εξής...:

«Δευτέρα, 22 Ιουλίου

Οργανώνουμε κοινή εκδήλωση – συζήτηση – συνέλευση, στις 10.00 π.μ., στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (πίσω από μονή Λαζαριστών) όλων των συναδέλφων του νομού που τίθενται σε διάθεση-απόλυση, όλων των απολυμένων αναπληρωτών και άλλων συναδέλφων. Θα συνταχθεί και θα υπογραφεί από όλους συμβόλαιο τιμής που θα έχει και διακηρυκτικό περιεχόμενο, με το οποίο θα απευθυνθούμε προς την κοινωνία: δε θα επιτρέψουμε τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, δε δεχόμαστε τις απολύσεις, θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ανατροπή των διαθεσιμοτήτων για όσο χρόνο απαιτηθεί! Θα προγραμματίσουμε τις δράσεις μας και θα πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση. Στη συνάντηση θα γίνει ενημέρωση για τις δικαστικές προσφυγές.

Τρίτη 23 Ιουλίου

Συνάντηση όλων των συναδέλφων σε όλα τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, στις 9.00 π.μ.. Δραστηριοποιούμε τους συλλόγους διδασκόντων. Να παρθούν συλλογικές αποφάσεις καταδίκης των μέτρων. Να απευθυνθούμε σε γονείς, μαθητές και εργαζόμενους, να τους ενημερώνουμε και να τους καλέσουμε να στηρίξουν τον αγώνα μας και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές μας.

Τρίτη 23 Ιουλίου

Στις 7.30 μ.μ., στην ΕΡΤ 3 οργανώνουμε συνάντηση αγωνιστικού συντονισμού με τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων που βρίσκονται στο στόχαστρο των απολύσεων και σε κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο (ΕΡΤ 3, ΟΤΑ, σχολικούς φύλακες, υγεία,) και κάθε σωματείο που θεωρεί αναγκαίο το συντονισμό για την ανατροπή αυτής της επίθεσης.

Η Τρίτη: ημέρα εβδομαδιαίας συνάντησης

Καθιερώνουμε την Τρίτη, ως ημέρα εβδομαδιαίας συγκέντρωσης και συντονισμού δράσεων των ΕΛΜΕ, των ΕΛΤΕΕ, των συναδέλφων, καθώς και της ανοιχτής επιτροπής αγώνα καθηγητών στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που θα λειτουργεί ως κέντρο αγώνα. Με διαδικασίες συνέλευσης οργανώνουμε σε συνεννόηση με τις άλλες ΕΛΜΕ κοινές δραστηριότητες και απευθυνόμαστε σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Πληροφορίες: alfavita.gr