Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Λουκέτα - εξπρές για όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Λουκέτα-εξπρές σε επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις προανήγγειλε ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους φορείς της αγοράς εστίασης και τουρισμού για μειώσεις στις τιμές λόγω της αντίστοιχης μεταβολής του ΦΠΑ.

Ο κ. Στουρνάρας στη διάρκεια ...
παρουσίασης της συμφωνίας, μαζί με τους υπουργούς Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, τον υφ. Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά και τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού, επιβεβαίωσε ότι προωθείται αυστηροποίηση των ποινών για όσους δεν κόβουν αποδείξεις, καθώς κ ότι εξετάζεται η επιβολή λουκέτου σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα μέτρα θα ανακοινωθούν πριν από την 1η Αυγούστου, οπότε και θα ισχύσει η εφαρμογή του νέου ΦΠΑ 13% στην εστίαση.

Η συμφωνία προβλέπει τη μείωση τουλάχιστον κατά 5% στα τρία τέταρτα (το 75%) των προϊόντων που περιλαμβάνονται στους τιμοκαταλόγους των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις που θα το πράξουν αυτό θα παίρνουν το ειδικό σήμα συμμόρφωσης, που θα βεβαιώνει τους καταναλωτές ότι η μείωση του ΦΠΑ πέρασε στις τιμές. «Μειώθηκε ο ΦΠΑ, εδώ μειώσαμε τις τιμές» θα αναγράφεται στα ελληνικά και τα αγγλικά. Το σήμα θα αναρτάται στα καταστήματα.

Επίσης, όσες επιχειρήσεις ρίξουν τις τιμές θα έχουν ως αντάλλαγμα και επιπλέον μόρια πριμοδότησης για συμμετοχή σε προγράμματα του ΕΣΠΑ ή άλλες δράσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το σήμα θα χορηγείται από τις κατά τόπους οργανώσεις και ενώσεις των επιχειρήσεων επισιτισμού. Θα πρέπει οι επαγγελματίες να προσκομίζουν τους τιμοκαταλόγους με τις παλιές και νέες τιμές αλλά και την ταινία από την ταμειακή μηχανή ώστε να γίνεται διασταύρωση των τιμών.