Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

ΗΠΑ:Δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπόθεση του Τρέιβον Μάρτιν

Παρά το κύμα των διαδηλωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες ειδικά στο Μαϊάμι, το οποίο έμελλε να είναι το αποκορύφωμα του κινήματος διαμαρτυρίας, πολλοί συμμετέχοντες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη χαμηλή προσέλευση.

Χιλιάδες διαδηλωτές, αλλά σε ποσοστό ...μικρότερο από το αναμενόμενο, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο σε πολλές αμερικανικές πόλεις, για να τιμήσουν τη μνήμη του νεαρού αφροαμερικανού Τράιβον Μάρτιν, μια εβδομάδα μετά την αθώωση του δολοφόνου του, απαιτώντας ταυτόχρονα δικαιοσύνη και ισότητα.

«Ο θάνατος του γιου μου πρέπει να φέρει αλλαγές στην κοινωνία μας και να συμβάλει στην κατάργηση νόμων που επιτρέπουν σε σας να σκοτώνετε κάποιον μόνο και μόνο επειδή θεωρείται ύποπτος», ανέφερε από το Μαϊάμι, ο Τρέισι Μάρτιν, πατέρας του 17χρονου αφροαμερικανού που σκοτώθηκε το Φεβρουάριο του 2012. Ο δολοφόνος του, Τζόρτζ Ζίμερμαν αθωώθηκε από το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου του Σάνφορντ της Φλόριντα καθώς έγινε δεκτή η αιτιολογία του ότι κατά τη διάρκεια της δολοφονίας βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Παρά το κύμα των διαδηλωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες ειδικά στο Μαϊάμι, το οποίο έμελλε να είναι το αποκορύφωμα του κινήματος διαμαρτυρίας, πολλοί συμμετέχοντες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη χαμηλή προσέλευση. Η εκδήλωση επίσης καθυστέρησε για περίπου μισή ώρα λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης.

Αλλά και στη Νέα Υόρκη, έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση διαδηλωτών οι οποίοι απαίτησαν δικαιοσύνη. Η Συμπρίνα Φάλτον μητέρα του νερού Τράιβον, δήλωσε ότι ο γιος της θα ήταν «υπερήφανος» για την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών. «Ο Τρέιβον δεν ήταν διαρρήκτης. Είχε ένα ποτό και μερικές καραμέλες» συμπλήρωσε η μητέρα του νεαρού κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στη Νέα Υόρκη που ήταν μια από τις συνολικά 100 που έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πλευρό της μητέρας του αδικοχαμένου νεαρού, βρέθηκε και το ζεύγος των αστέρων της μουσικής, Μπιγιονσέ και Τζέι-Ζ. Όπως είπε ο Αλ Σάρπτον εκ των διοργανωτών των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας οι δυο τραγουδιστές δεν πήγαν εκεί « για να φωτογραφηθούν», αλλά σε αλληλεγγύη προς την οικογένεια του Τρέιβον Μάρτιν. «Όπως μου είπε ο Τζει-Ζ είναι πατέρας και η Μπιγιονσέ μητέρα. Έχουμε όλοι παιδιά και φοβόμαστε. Οι νόμοι πρέπει να μας προστατεύουν όλους», εξήγησε.