Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σας περισσεύουν ημέρες άδειας; Μπορείτε να τις ... πουλήσετε!

Περισσεύουν οι ημέρες άδειας και μένουν αναξιοποίητες; Μπορούν να πωληθούν σε καλή τιμή. Γιατί κάποιες εταιρίες στις ΗΠΑ δίνουν στους υπαλλήλους τους την ευκαιρία να βγάλουν χρήματα ή να ξεκουραστούν για περισσότερες ημέρες με μία πρωτότυπη αγοραπωλησία.

Αυτό τον τρόπο εμπνεύστηκαν... οι εταιρίες προκειμένου να δώσουν στους εργαζόμενους τν ευχέρεια να διαχειριστούν καλύτερα τον ελεύθερο χρόνο τους. Το σύστημα είναι απλό.

Οποιος έχει ανάγκη από επιπλέον χρήματα, μπορεί να πουλήσει ημέρες από την άδειά του. Αγοραστής σίγουρα θα βρεθεί, αφού όλο και κάποιος συνάδελφος θα έχει ανάγκη απ περισσότερη ξεκούραση ή απλά προγραμματίζει ένα μακρινό ταξίδι.

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, το 9% των επιχειρήσεων δίνουν το δικαίωμα στους εργαζομένους τους να κάνουν απευθείας συναλλαγές με αυτό τον τρόπο, ενώ ένα 7% τους επιτρέπει να δωρίσουν τις επιπλέον ημέρες άδειας σε μία «τράπεζα» απ όπου μπορούν να τις αξιοποιήσουν οι συνάδελφοί τους.

Κάποιες από τις εταιρίες εφαρμόζουν αυτό το πλάνο εδώ και χρόνια, αλλά σταδιακά κερδίζει έδαφος στις ΗΠΑ.


cretalive.gr