Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Καρφιά» στο ΠΑΣΟΚ…

Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ, βάζοντας τέλος στα περί «μαύρης τρύπας» του κόμματος και αναλαμβάνοντας να καλύψει τα χρέη του, που είναι πάντως υπέρογκα. 

Παράλληλα, ετοιμάζει ...νομοθετική πρόταση για τα οικονομικά των κομμάτων, για τη σύσταση της οποίας αναμένεται να συγκροτηθεί επιτροπή με τη συμμετοχή των Φ. Σαχινίδη, Π. Κουκουλόπουλου, Δ. Ρέππα, Μ. Παπαϊωάννου, Ν. Γιαννακοπούλου, Τ. Ρήγα κ.α….

Παρά τις κατηγορίες για παραστατικά που λείπουν και ελλειμματική διαχείριση που απέφερε επιπλέον χρέος δέκα εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο την τελευταία δεκαετία, χωρίς μάλιστα σχετική συζήτηση στα όργανα, περιορισμένη υπήρξε η αντίδραση του «παπανδρεϊκού μπλοκ» στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Αιτία, το γεγονός ότι άπαντες παραδέχθηκαν το κακό που προκάλεσαν οι διαρροές για τα οικονομικά του κόμματος σε αυτό, αλλά και η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου για κάλυψη των χρεών του. Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε να υπάρξει απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου ότι αποδέχεται τις προτάσεις του γενικού διευθυντή του κόμματος Νίκου Σαλαγιάννη (περιορισμός των εξόδων σε 100.000 ευρώ μηνιαίως από δύο εκατομμύρια στο παρελθόν, μετακόμιση των γραφείων του και έσοδα από τις εισφορές των βουλευτών και των μελών, με τα τελευταία να συνεισφέρουν ένα ευρώ τον μήνα εφόσον το επιθυμούν) ώστε να αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκεται σε αδιέξοδο, αλλά έχει τη λύση στα χέρια του.

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του Γιάννη Μανιάτη, ενώ συλλογικότητα και ενότητα για το ξεπέρασμα της κρίσης ζήτησε ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης. Ισορροπημένη χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ο Μιχάλης Καρχιμάκης, χαιρετίζοντας μάλιστα προχθεσινό άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου, ως αυτό που κάλυπτε την διακυβέρνηση Παπανδρέου και έβαζε διαχωριστικές γραμμές στις σχέσεις του κόμματος με τη ΝΔ.

«Έχουμε αντιδεξιό κοινό», είπε, αντιλαμβανόμενος την ήπια τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση, αλλά και δεσμευόμενος ο ίδιος να τονίζει τις διαφορές πιο σκληρά… Ο πρώην γραμματέας υποστήριξε πως είναι στο χέρι του ΠΑΣΟΚ να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους του, αλλά και να επαναφέρει όσους εσχάτως το εγκατέλειψαν στις κάλπες. Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι οι διαρροές για τα οικονομικά του κόμματος του έκαναν μεγάλο κακό, μη αφήνοντας τις πρωτοβουλίες του για σημαντικά θέματα όπως η ανεργία και ο ενιαίος φόρος ακινήτων να αναδειχθούν.

Για μεγάλο κακό που υπέστη από τις διαρροές η δημοκρατική παράταξη έκανε λόγο και ο Θάνος Μωραΐτης, υποστηρίζοντας ότι δεν θεωρεί υπεύθυνους για αυτές τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Νίκο Σαλαγιάννη. «Αυτός που έκανε τις διαρροές το ξέρει και καλό είναι να γνωρίζει πως προκάλεσε μεγάλο κακό στη δημοκρατική παράταξη», είπε με νόημα.

Πιο πολιτική ήταν η προσέγγιση του Κυριάκου Πιερρακάκη, που αναφέρθηκε στο προηγούμενο κόμματος εξουσίας στο Μεξικό που βρέθηκε τρίτο σε εκλογική δύναμη, μετά την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ. Σημείωσε πως εκεί εφαρμόστηκε στρατηγική δωδεκαετίας που το επανέφερε τελικά στην εξουσία παρατηρώντας πάντως ως διαφορά πως στην Ελλάδα η κρίση δεν έχει τελειώσει.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι σήμερα το εκλογικό σώμα χωρίζεται στους πολίτες που δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν και σε εκείνους που έχουν ακόμα πράγματα να χάσουν, σημειώνοντας πως το εκλογικό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην δεύτερη κατηγορία. Μιλώντας για το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας που έχει εκπονήσει η Μονάδα Ανάπτυξης Πολιτικών της οποίας ηγείται, υποστήριξε ότι θα δοθεί στους Τομείς του κόμματος όταν αυτοί συγκροτηθούν.

Αναφέρθηκε ακόμα στον ανασχηματισμό και την κυβερνητική παρουσία του ΠΑΣΟΚ και τη διαχείριση των οικονομικών του. Ειδικά για την τελευταία υποστήριξε πως τα «εκκωφαντικά δεδομένα» που παρουσίασε ο Νίκος Σαλαγιάννης δεν αφήνουν περιθώρια σχολιασμού.

Σχέδιο για την χώρα ζήτησε με την σειρά της η Τόνια Αντωνίου, ενώ στην ανάγκη να μη γίνει διαγραφή του χρέους του κόμματος επέμεινε ο Αντώνης Σαουλίδης, βρίσκοντας σύμφωνους τους παρευρισκόμενους, αφού κάτι τέτοιο θα απαξίωνε περαιτέρω το κόμμα στα μάτια των πολιτών.

Πηγή: real.gr