Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ιδιωτική ασφάλιση στους κατοίκους της Σίφνου έκανε ο δήμος

Πρωτοποριακή απόφαση να κάνει ιδιωτική ασφάλιση σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, ώστε να δικαιούνται αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας αν αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας έλαβε η δημοτική αρχή της Σίφνου.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από... το δημοτικό συμβούλιο και το κόστος για τον δήμο ανέρχεται στα 20.000 ευρώ.

Η ασφάλεια καλύπτει όλους τους μόνιμους κατοίκους της Σίφνου, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους ή από το αν είναι δημότες του νησιού.

Ωστόσο, στην ασφάλεια περιλαμβάνεται μόνο η αεροδιακομιδή και όχι τα έξοδα νοσηλείας στην περίπτωση που ο ασθενής επιλέξει ιδιωτικό νοσοκομείο.

Για να δικαιούται να μεταφερθεί στην Αθήνα ο ασθενής θα πρέπει να εξεταστεί στο ιατρείο της Σίφνου από τον διευθυντή και τον γιατρό που εφημερεύει, οι οποίοι θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν χρειάζεται να μεταφερθεί στην Αθήνα.

«Ηταν μια απόφαση που ελήφθη ύστερα από κάποια τραγικά περιστατικά θανάτου ανθρώπων οι οποίοι θα είχαν σωθεί αν μπορούσαν να μεταφερθούν γρήγορα σε νοσοκομείο για να νοσηλευθούν. Η Σίφνος είναι ένα μικρό νησί, χωρίς ικανοποιητικές υποδομές υγείας», λέει στο Έθνος, η αντιδήμαρχος Σίφνου, Βασιλική Σουλιώτη.

Οπως συμβαίνει με τα περισσότερα μικρά νησιά του Αιγαίου, έτσι και στη Σίφνο οι κάτοικοι έχουν πολλούς λόγους να ανησυχούν όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.