Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ανδρική περιποίηση και ομορφιά: Μύθος ή πραγματικότητα ;

Πριν μια δεκαετία έγινε γνωστός ο όρος metrosexual και από τότε έχουν χυθεί τόνοι μελάνι για την ανάλυσή του. 

Πλέον αυτός ο τύπος άντρα ...κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας. Είναι ο άντρας που φροντίζει τον εαυτό του διατηρώντας ένα υγιές και καλογυμνασμένο κορμί, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα για να κρατήσει το δέρμα του νεανικό και γνωρίζοντας τις πιο σύγχρονες τάσεις όσον αφορά στη μόδα.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανδρών που επισκέπτονται τακτικά το γυμναστήριο, πραγματοποιούν αποτρίχωση σε εξειδικευμένα ινστιτούτα και δεν διστάζουν να κάνουν ακόμη και διορθωτικές μικροεπεμβάσεις σε πλαστικούς χειρουργούς. Από τις συνήθειες αυτές δεν θα μπορούσε φυσικά να εξαιρεθεί η καλλυντική περιποίηση του σώματος και του προσώπου.

Κι αυτό γιατί μπορεί η γήρανση στους άνδρες να επέρχεται πολύ αργότερα απ' ότι στις γυναίκες και η ανδρική επιδερμίδα να είναι πιο ανθεκτική από τη γυναικεία γιατί είναι πιο παχιά, πιο λιπαρή και πιο όξινη, όμως κάποια στιγμή και οι άνδρες έρχονται αντιμέτωποι με την γυμνή πραγματικότητα της φθοράς. Σημαντική επιβάρυνση επιφέρουν και πολλοί άλλοι παράγοντες, όπως οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και το έντονο στρες, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, η υπέρμετρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, οι κλιματικές συνθήκες, οι διατροφικές συνήθειες και το κάπνισμα.

Προκειμένου να περιοριστούν τα σημάδια γήρανσης, η ανδρική επιδερμίδα, έχει ανάγκη από ολοκληρωμένη φροντίδα και σωστό καθαρισμό, ώστε να παραμένει υγιής και νεανική, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Επιπλέον, οι σύγχρονοι άντρες χρησιμοποιούν και τα προϊόντα απολέπισης που χρησιμοποιούνται 2 - 3 φορές την εβδομάδα και συμβάλλουν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, τον καθαρισμό σε βάθος των πόρων του δέρματος από τις τοξίνες, την ενίσχυση της υγρασίας και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του δέρματος για το ξύρισμα.

Συμπληρωματική δράση στην ανδρική περιποίηση προσφέρουν και καλλυντικά προϊόντα, όπως αντιηλιακές κρέμες, αντιγηραντικές κρέμες, κρέμες ματιών.

Άνδρες, τολμήστε! Συμβουλευθείτε τον φαρμακοποιό σας για να σας προτείνει τα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες σας και που σας προσφέρουν την περιποίηση που σας αξίζει!