Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Κλίμα «προχωρημένης ντίσκο» στα δείπνα Μπερλουσκόνι

Την εκτίμησή του ότι μια ενδεχόμενη καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μιλάνου «δεν θα έχει πολιτικές συνέπειες», εξέφρασε ο συνήγορος υπεράσπισης του επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), Νικολό Γκεντίνι.

Απαντώντας σε ερώτηση... του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γκεντίνι τόνισε ότι «καμία πρωτοβάθμια καταδίκη δεν πρέπει και δεν μπορεί να θεωρηθεί οριστική κρίση, ούτε από πολιτικής, αλλά ούτε και από ηθικής απόψεως».

«Τυχόν καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση Ρούμπι θα προκαλέσει οπωσδήποτε πολιτικές αντιδράσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεσπάσει κυβερνητική κρίση», εκτίμησε ο Γκεντίνι, σύμφωνα με τον οποίο «ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν εννοεί σε καμία περίπτωση να θέσει υπό αμφισβήτηση την μελλοντική πορεία της κυβέρνησης Λέτα».

Αναφερόμενος στα αποδεικτικά στοιχεία της δίκης για το λεγόμενο Ρούμπι-Γκέιτ, ο Ιταλός δικηγόρος και βουλευτής του PdL υπογράμμισε ότι «έξι κοπέλες που συμμετείχαν στα δείπνα του Άρκορε υποστηρίζουν ότι υπήρχε ένα κλίμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προχωρημένης ντίσκο. Άλλοι σαράντα μάρτυρες, όμως, έχουν δηλώσει το ακριβώς αντίθετο».

Αναφερόμενος στην Μαροκινή νέα Ρούμπι Καρίμα, ο Γκεντίνι τόνισε ότι «η κοπέλα έχει αποσαφηνίσει με γραπτή της κατάθεση αλλά και σε τηλεφωνικές της συνδιαλέξεις της και σε γραπτές της σημειώσεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ότι συμμετείχε σε κάποια από τα εν λόγω δείπνα, αλλά δεν είχε ποτέ σεξουαλικές επαφές με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Ο Γκεντίνι επέμεινε ότι «οι δικαστές του Μιλάνου δεν είναι αμερόληπτοι και μεταχειρίζονται τους δικηγόρους του Μπερλουσκόνι ως ανεπιθύμητους εξωγήινους», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατέστησε σαφές πως «δεν θεωρεί ότι ο μεγιστάνας και πρώην πρωθυπουργός αντιμετωπίζει σύγκρουση επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων».

«Η πραγματική σύγκρουση αφορά τους πολιτικούς του αντίπαλους, οι οποίοι προσπαθούν να τον εξοντώσουν δια της δικαστικής οδού, διότι ξέρουν ότι πολιτικά ανασταίνεται διαρκώς», κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιταλού πολιτικού και μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης.