Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Ο ΟΠΑΔ θα ενσωματωθεί στο ΙΚΑ»

Τις ουρές που σχηματίζονται κάθε πρωί στα γραφεία του ΟΠΑΔ στην Αττική για την θεώρηση των βιβλιαρίων, σχολίασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Εργασίας.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ....συνωστίζονται και να μπαίνουν σε ουρές. Αυτό ισχύει μόνο για την περιοχή της Αττικής που δυστυχώς υπάρχει μόνο ένα κατάστημα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης. Και τόνισε: «Μέχρι 31 Οκτωβρίου θα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ να ανανεώνουν τα βιβλιάριά τους».

Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ακόμη την ενσωμάτωση του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ, λέγοντας «Ο ΟΠΑΔ από το 2012 προσχώρησε στον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να έχει μείνει με 200 υπαλλήλους. Ολόκληρος ο ΟΠΑΔ θα ενσωματωθεί μέσα στο ΙΚΑ. Ήδη υπάρχει νομοθετική διάταξη που θα καταθέσω στη Βουλή με τροπολογία», ξεκαθάρισε πάντως ότι οι υπάλληλοι του ΟΠΑΔ θα ενσωματωθούν στο σύστημα του ΙΚΑ. Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε χθες με την παραίτηση που είχε υποβάλει ο διοικητής του ΟΠΑΔ, παραίτηση όμως που δεν έγινε δεκτή. «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να ενσωματωθεί στο ΙΚΑ. Ως δημόσιος λειτουργός κανείς δεν έχει δικαίωμα να κατεβάσει το μολύβι και να αποφασίζει ό,τι θέλει. Είναι απόφαση της κυβέρνησης αυτό το θέμα», διαμήνυσε.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στο θέμα των μαϊμού συντάξεων «Το καθεστώς των μαϊμού συντάξεων έκλεισε για πάντα. Από χθες διακόπτονται αυτόματα οι συντάξεις σε όσους πέθαναν», είπε. Και μίλησε και για τα νέα μέτρα κατά της ανεργίας και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού για να αλλάξει η εικόνα της χώρας.