Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει»

Κανένα ενδεχόμενο να συνεργαστεί ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ο Αλέκος Αλαβάνος στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ». 

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει», είπε και τόνισε:... «Η αντίληψη η δική μας από την αντίληψη την οποία φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρα πολύ μεγάλες διαφορές. Για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πολιτική που είναι παραλλαγή του σχεδίου Α. Θα έλεγα ότι μου θυμίζει σε έναν βαθμό τη ΔΗΜ.ΑΡ. χωρίς να ταυτίζω τα πράγματα. Πιστεύω ότι ήταν ειλικρινής ο Φώτης Κουβέλης όταν έλεγε πριν γίνει κυβέρνηση ότι “εμείς θα κάνουμε οτιδήποτε να καταργήσουμε τα μέτρα της τρόικας σε βάρος των εργαζομένων αλλά κόκκινη γραμμή μας είναι το ευρώ”».


Ανέφερε ακόμη ότι: «Δεν βρίσκω πολύ μεγάλη διαφορά στις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι “εμείς θα καταργήσουμε το μνημόνιο αλλά μέσα στην Ευρωζώνη”. Δεν μπορείς να κάνεις συνεργασίες για να κερδίσεις μια βουλευτική ή υπουργική θέση».

Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΚΚΕ. «Θέλω να είμαι έντιμος με το ΚΚΕ. ΤΟ ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έπεσαν μέσα στις αντιλήψεις που είχα για το πώς θα λειτουργήσει και η ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη. Το ΚΚΕ όμως έχει κλειστεί στον εαυτό του. δε θέτει πια το θέμα του νομίσματος. Έχει κλείσει το θέμα των συνεργασιών και το βρίσκω αρκετά αρνητικό. Υπάρχουν κοινές θέσεις με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έχουμε μια καλή συνεργασία, μια συμμετοχή σε εκδηλώσεις και με πολλούς άλλους. Δεν είναι μόνο τα κόμματα που έχουμε καταγράψει: είναι κινήσεις εργαζομένων, ανέργων».

Ο κ. Αλαβάνος πάντως τάχθηκε για μία ακόμη φορά στην επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και στο πως αυτό θα ωφελήσει τη χώρα μας.