Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ποινική δίωξη στον δράστη – Κάκωση νωτιαίου μυελού για τον 11χρονο

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο 11χρονος Ρώσος τουρίστας που μαχαιρώθηκε από 20χρονο Ολλανδό στην Χερσόνησο Ηρακλείου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη... κάνει λόγο για κάκωση νωτιαίου μυελού και προσθέτει ότι: «Η τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση», καθώς το παιδί παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού. Δίπλα του βρίσκεται συνεχώς και η μητέρα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ

«Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης της υγείας του 11χρονου Ρώσου ασθενούς που νοσηλεύεται στο ΓΝΠΑ «Π.&Α. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», το ΕΚΕΠΥ αναφέρει τα εξής:

Ο ασθενής διακομίσθηκε από το ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης στις 03:20 στις 15/05/2013 με πολλαπλά τραύματα από νήσον όργανο, στον θώρακα, την ράχη και τα κάτω άκρα.

Έγινε άμεση αντιμετώπιση των κακώσεων, διασωλήνωση του ασθενούς και παροχέτευση του πνευμοθώρακα.

Με εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας άμεσα διακομίσθηκε στις 08:30 στο Νοσοκομείο ΓΝΠΑ «Π.&Α. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» από το ΕΚΑΒ με C130. Στο Νοσοκομείο Παίδων έγινε άμεση εκτίμηση και ο ασθενής εισήχθη στο χειρουργείο για περαιτέρω αντιμετώπιση των τραυμάτων.

Η ειδική Νευροχειρουργική Ομάδα διαπίστωσε μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κάκωση του νωτιαίου μυελού. Ο ασθενής αντιμετωπίστηκε επίσης από την Παιδοχειρουργική Ομάδα για τα λοιπά τραύματα.

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο ασθενής εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων για περαιτέρω παρακολούθηση & θεραπεία. Η τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση.

Συγχρόνως, υπήρξε ψυχολογική υποστήριξηαπό ειδικούς του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Νοσοκομείου με την βοήθεια μεταφραστών από το Υπουργείο Εξωτερικών».

Στον εισαγγελέα ο 20χρονος Ολλανδός

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή άσκησε ο εισαγγελέας στον 20χρονο Ολλανδό, ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται ενώπιον του ανακριτή.

Σταθερή η κατάσταση του 11χρονου – Στον εισαγγελέα ο δράστης