Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Καμία ελπίδα για τις αποζημιώσεις δε «βλέπει» ο Σόιμπλε

Αρνητικά αντιδρά η γερμανική κυβέρνηση στο ζήτημα των αποζημιώσεων για την περίοδο της Κατοχής, με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να υπογραμμίζει ότι το θέμα «έχει ξεκαθαριστεί από καιρό» και δε βλέπει «καμία ελπίδα στην αξίωση για αποζημιώσεις».

Η γερμανική κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...., τοποθετείται στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που ανακινήθηκε τελευταία με το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την πρόθεση των ελληνικών αρχών να τις διεκδικήσουν εφόσον υπάρχει νομική βάση.

Στην πρώτη αντίδραση για το σχετικό πόρισμα στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε σε συνέντευξή του στην Neue Osnabruecker Zeitung, όπως την μεταδίδει την Πέμπτη η Deutsche Welle, να μην οδηγείται ο κόσμος στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα δήθεν νόμιμες αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία.«Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι μακρύς, οι Έλληνες δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία» είπε ο Σόιμπλε τονίζοντας ότι η «Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμo δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται».

«Σε ό,τι αφορά στις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δε βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό», σημείωσε στην εφημερίδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.