Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μοναχός… μπάρμαν σπάει το κατεστημένο!

Ένας βουδιστής ιερέας στην Ιαπωνία σπάει το κατεστημένο και παρουσιάζει το πρωτότυπο «Vow Bar» στο κέντρο του Τόκιο, προσφέροντας δροσερά κοκτέιλ μαζί με… προσευχές και κηρύγματα. 

Ο Yoshinobu Fujioka καθαρίζει με τα ποτά του την ψυχή και υπόσχεται τέλεια ευδαιμονία στους πελάτες του. Στον μπαρ δεν υπάρχει μουσική, ούτε οθόνη τηλεόρασης ούταν καν τζουκμπόξ. Μόνο ψαλμωδίες ακούγονται και θρησκευτικά τροπάρια, ενώ ο χώρος πλημμυρίζει από θυμίαμα και άρωμα κεριών.

Οι θαμώνες είναι ως επί το πλείστον βουδιστές μοναχοί αλλά και απλοί άνθρωποι που επιλέγουν αυτό τον τρόπο διασκέδασης. «Είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνδεθεί ο νέος με τις ρίζες του και αν δεν του αρέσει αυτό που θα συναντήσει εδώ να φύγει χωρίς εξηγήσεις. Εδώ δεν είναι ναός, αλλά ένας χώρος όπου ο ιερέας μπορεί να έρθει πιο κοντά στο ποίμνιό του. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος του. Να ακούσει και να συμβουλεύσει τον κόσμο που στις μέρες μας το έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

…Το Τόκιο είναι γεμάτο νυχτερινά μαγαζιά που προσφέρουν μια απρόσωπη κοινωνικότητα στους θαμώνες, κάτι εφήμερο και προσωρινό. Εδώ σκοπός μας είναι η διάρκεια αυτής της σχέσης που δημιουργείται με τους πελάτες, αλλά και οι ίδιοι μεταξύ τους να έρθουν πιο κοντά», εξηγεί ο μοναχός που εκτελεί χρέη μπάρμαν. Όσο για τον κόσμο; Η λίστα αναμονής είναι μεγάλη για να μπεις στο… ποίμνιο!