Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ο Παπακωνσταντίνου διέγραψε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα Λαγκαρντ

Εντός της περιόδου, κατά την οποία, τη λίστα Λαγκάρντ είχε στα χέρια του ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, περιορίζεται ακόμα περισσότερο η διαγραφή των τριών συγγενών του από τη λίστα, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα που προέκυψαν από τους ελέγχους της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε... στο φορητό υπολογιστή που είχε ο κ. Ιωάννης Διώτης ως προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, προέκυψε ότι δεν εντοπίστηκαν τα αρχεία των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Να σημειωθεί ότι, εάν η αλλοίωση είχε γίνει από τον κ. Διώτη, τότε τα σχετικά ηλεκτρονικά ίχνη θα είχαν αποθηκευτεί και εντοπιστεί στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Συγκεκριμένα, η πραγματογνωμοσύνη αναφέρει ξεκάθαρα ότι «από διενέργεια επιπρόσθετης εγκληματολογικής αναζήτησης που πραγματοποιήθηκε στον πειστήριο σκληρό δίσκο με χρήση συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων που προέρχονται από τα αρχεία με ονομασίες B9010138503.xls,Β9010140694.xls., Β9010140695.xls. (σ.σ. τα αρχεία της λίστας που παραπέμπουν στους Α> Ροσσώνη, Σ. Σικιαρίδη και Ελ. Παπακωνστανίνου) δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που να σχετίζονται με αυτές».

Επιπροσθέτως, , η πραγματογνωμοσύνη σημειώνει: «Πραγματοποιήθηκε εγκληματολογική αναζήτηση ως προς τις ονομασίες των 2.062 αρχείων λογιστικών φύλλων διαμόρφωσης xls, όπου κατέστη δυνατό να εντοπιστούν 1.972 από αυτές σε διάφορες τοποθεσίες του πειστηρίου του σκληρού δίσκου…» και προσθέτει ότι στις ονομασίες που δεν εντοπίστηκαν, περιλαμβάνονται και τα τρία αρχεία των συγγενών του Παπακωνσταντίνου.

Πέραν αυτών, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, φαίνεται να έχει δημιουργηθεί και τρίτο USB. Συγκεκριμένα, η έκθεση της ΔΕΕ αναφέρει ότι ο υπολογιστής δέχθηκε τρία στικάκια «με ανακριτικό ενδιαφέρον».

Το συγκεκριμένο εύρημα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο κ. Διώτης δημιούργησε δύο και όχι ένα αντίγραφο του USB, που του είχε παραδώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ελεγκτές, ο υπολογιστής του Διώτη δέχθηκε για πρώτη φορά USB με περιεχόμενο την λίστα Λαγκάρντ στις 6.7.2011.

Πιθανότατα πρόκειται για το USB Παπακωνσταντίνου κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνεται και από το περιεχόμενο των περίφημων e-mails αντάλλαξε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ με τον κ. Παπακωνσταντίνου στις 7.7.2011. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτά οι δύο άνδρες συνομιλούσαν για την επεξεργασία του υλικού.

Το δεύτερο USB έχει ημερομηνία την 8η.7.2011 και πιθανότατα είναι το πρώτο αντίγραφο που δημιούργησε ο κ. Διώτης και το οποίο παρέδωσε αργότερα στην κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Το τρίτο άγνωστο έως τώρα στικάκι φαίνεται να δημιουργείται στις 15.7.2011.
Πηγή: protothema.gr