Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μηδενικές δόσεις σε δημόσια υπάλληλο στο Ρέθυμνο με απόφαση του Ειρηνοδικείου

Σημαντική είναι, η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνης, με προσωρινή διαταγή, στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων, για υπερχρεωμένη δημόσιο υπάλληλο, έγγαμη ,μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, με περιουσιακά στοιχεία.

Η ίδια έχει στην διάθεση της...., κύρια κατοικία αλλά και δευτερεύουσα και αυτοκίνητο για τα οποία αίτησε την διάσωσή τους και την μη ρευστοποίησή τους, αλλά και σημαντική υπερχρέωση, περίπου 400.000 Ευρώ, με εισόδημα από την εργασία της, και από μίσθωμα παλαιάς κατοικίας, συνολικά 700 Ευρώ , που θεωρείται και οικογενειακό εισόδημα, καθώς ο σύζυγος είναι ανάπηρος με «κομμένο» το επίδομα αναπηρίας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης με την απόφασή του διέταξε:

1) Τόσο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όσο και από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, να μη γίνεται καμία παρακράτηση δόσεων από τον «κουτσουρεμένο μισθό» των 500 Ευρώ, που γινόταν μέχρι σήμερα,

2)Απαγορεύει τα καταδιωκτικά μέσα, των αντιδίκων πιστωτών ,,να πλήξουν τα περιουσιακά στοιχεία του υπερχρεωμένο νοικοκυριού, μέχρι την ημερομηνία του τακτικού Δικαστηρίου ,.με την προϋπόθεση ότι η δανειολήπτρια, να αρχίσει από τον επόμενο μήνα της απόφασης,πληρώνει τα προτεινόμενα από αυτήν ποσά προς τις πιστώτριες Τράπεζες.

¨Τέλος, για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση αυτή θεωρείται «βάλσαμο» για την ίδια, καθώς δικαιώνεται ένα ακόμα μέλος της, που ακολούθησε πιστά και με ταπεινότητα τις οδηγίες της και εκτίμησε την συνδρομή της εξωδικαστικά, αλλά και στο Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης, αλλά και για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, καθώς η διαταγή(απόφαση) του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου , υποχρεώνει πλέον τουλάχιστο ηθικά αλλά και ουσιαστικά, τις δυο Διοικήσεις των Τ.Τ και Ταμ.Παρ.και Δανείων, να αλλάξουν τακτική και πολιτική, να ΄δεχονται τις προτάσεις του Εξωδικαστικό Συμβιβασμού, όπως αυτές καταπείθονται από τους δημοσίους υπαλλήλους και των Φορέων που τους συνδράμουν (Ενώσεις Καταναλωτών κ.α) και όχι να «απαξιώνουν¨» τις προτάσεις του αιτήματος, απαντώντας στερεότυπα και πανομοιότυπα (ίδιο κείμενο) αλλαγή μόνο στα στοιχεία του δανειολήπτη, και ουσίας να απορρίπτουν την Εξωδικαστική διαδικασία , απαντώντας για το τυπικό της απάντησης,χωρίς καμία αντιπρόταση, πράγμα που οι Τράπεζες διαφορετικά πράττουν.

Ανακούφιση λοιπόν και δικαίωση από το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου, όχι μόνο για την υπερχρεωμένη δημόσιο υπάλληλο, αλλά και για ενημέρωση και άλλων δημοσίων υπαλλήλων ότι και τα χρέη των Τ.Τ και Ταμ.Παρ.και Δανείων και εντάσσονται στον ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) αλλά και στα χέρια των δικαστών βρίσκουν την νόμιμη πορεία τους.Πηγή: flashnews.gr