Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Για διαφθορά κατηγορείται ο πρώην γερμανός πρόεδρος

Καταγγελίες σε βάρος του πρώην προέδρου της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ πρόκειται να απαγγείλει ο εισαγγελέας του Ανόβερου, ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.

Ο Βουλφ φέρεται ότι δέχθηκε... μια πληρωμένη διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο από ένα φίλο του κινηματογραφικό παραγωγό, τον Νταβίντ Γκρένεβολντ, τον οποίο είχε βοηθήσει ασκώντας πίεση στον όμιλο Siemens για να χρηματοδοτήσει ταινίες.

Η απόφαση του εισαγγελέα ανακοινώθηκε αφού ο 53χρονος Βουλφ δεν δέχθηκε να συνάψει συμφωνία με την εισαγγελία σχετικά με τις κατηγορίες, θέλοντας όπως είπε να καθαρίσει το όνομά του. Αρνείται επίμονα τις κατηγορίες σε βάρος του.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Ανόβερου θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν οι κατηγορίες είναι επαρκείς για να αρχίσει δίκη εναντίον του.

Ο Βουλφ υποχρεώθηκε να παραιτηθεί το Φεβρουάριο του 2012 από την κυρίως τιμητική θέση του αρχηγού του κράτους έπειτα από κατηγορίες ότι δεχόταν χάρες από πλούσιους φίλους. Είχε διοριστεί πρόεδρος τον Ιούλιο του 2010.